SARISU MAHALLESİNDE İŞLENEN CİNAYET'TE KARAR ÇIKTI

SARISU MAHALLESİNDE İŞLENEN CİNAYET'TE KARAR ÇIKTI

Çubuk’ta traktörle tarla sulamaktan gelen Cesur D.’nu (18) öldüren ve ağabeyi İdris D.’nu (22) yaralayan Mustafa M.’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, cinayeti işleyen Maraş’ı müebbet hapis cezasına çarptırırken, cezada herhangi bir indirim de yapmadı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 15 gün sonra, 30 Temmuz 2016 tarihinde, Mustafa M. isimli kişi, imam nikâhlı eşi A. ile birlikte piknikten dönerken, Çubuk ilçesine bağlı Sarısu köyünün girişinde, tarla sulamaktan dönen Cesur D. (18) ve İdris D.’nun (22) bindikleri traktörle karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma sonucunda, Maraş, arabanın arka koltuğunda bulunan MP5 silahı alarak, iki kardeşe ateş etti. Olayda Cesur D. ölürken, İdris D. yaralandı. Tutuklanan Maraş, “MP-5 silahın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyeti’nin önünde dağıtıldığını” söyledi.

Üst sınırdan ceza

Soruşturma sonunda Maraş hakkında Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, sanık Maraş’ı izinsiz silah bulundurma ve kasten yaralama suçlarından toplam 9 yıl 9 ay, Cesur D.’nu öldürme suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Maraş’a üst sınırdan ceza verirken, “Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanık üzerindeki olası etkileri” nedeniyle de herhangi bir indirim yapmadı.

Valilik kabul etmişti

Cinayetin kamuoyuna yansımasından sonra bir açıklama yapan Ankara Valiliği, kalkışma sırasında personele kimlik kontrolü yapılarak silah dağıtıldığını, kalkışmanın bastırılmasından sonra da dağıtılan silahların toplandığını ve yapılan sayımda bir adet MP-5 silahın kayıp olduğunun belirlendiğini açıklamıştı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.