Şairler Kırgızistan'a Gidiyor‏

Şairler Kırgızistan'a Gidiyor‏

Şairler Bişkek'te...

Şairler Bişkek'te...
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bu yıl 10. su düzenlenen "Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni" bu yıl Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te yapılıyor. Çubukhaber okurlarının yakından tanıdığı Erbay Kücet'in tertip komitesinde bulunduğu şölen 29 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenleniyor.
Doğu be batının Türkçe yazan şairlerinin bir araya geleceği şiir şöleninde şiir atölyeleriyle şiirimizin muhtelif temaları masaya yatırılırken, öte yandan Manas, Yusuf Has Hacip ve Yunus Emre adına Büyük Ödül de verilecektir.
Yurtiçinden ve yurt dışından yüzü aşkın şairin katılımıyla gerçekleşecek olan şölenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde gerçekleşecek olması önem arz etmektedir. 
Ali Ural, Hicabi Kırlangıç, A.Vahap Akbaş, Osman Özbahçe, Beşir Ayvazoğlu gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu Türkiyeli şairlerin yanı sıra Kıbrıs, Azerbaycan, Kazakistan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Kırım, Bulgaristan, Yunanistan, Hollanda, Almanya, Başkurtistan, Çuvaşistan, Özbekistan gibi ülkelerden şairlerin katılacağı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.