SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NDE  “MEZUNİYET TÖRENİ”...

SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NDE “MEZUNİYET TÖRENİ”...

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi) “24. Dönem Mezuniyet Töreni”, buruk ve hüzünlü kutlandı.

Şuayp YAMAN

Sunuculuğunu Alan Öğretmeni Ayla Sayın Öztürk’ün yaptığı program öğrencilerin ay yıldızlı bayrağımız ve Gençlik Marşı eşliğinde sahneye girişi ile başladı.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

Okul Müdürü İsmail Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Değerli konuklar, saygıdeğer misafirler, değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler kendimizi mutlu bira da buruk hissettiğimiz bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum.

 

Biraz önce Okul öğretmenlerimizden Sultan Çiçek’in değerli eşi Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölüm Şefi Ali Çiçek’in tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberini aldık. Ali Çiçek hocamıza Allah’tan rahmet kederi ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dilerim.

 

4 yılı boyunca öğrencilerimizin bu günlere gelmesinde en büyük öneme sahip öğretmen arkadaşlarım ve yönetici arkadaşlarım öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, toplumsal ve sosyal yönü gelişmiş, adaletli, hasta haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmiş olmanın haklı guru ve onurunu yaşamaktayız.

 

Okulumuz 1989’den beri sağlık hizmetleri alanında öğrenim vermekte olup, mezunlarımız hemen iş bulmakta ve hayata atılmaktadır.

 

20 ilimizden öğrencimiz var. Yıl içerisinde güzellikler yaşadık. 3-30 Nisan tarihleri arasında İtalya’da (28 günlük) ve 3-23 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya’da (20 günlük) düzenlenen Erasmus projeleri kapsamında deneyimler yaşadık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.

 

Öğrencilerimizi bir anne şefkatiyle kucakladık. Burada bulunan veya bulunmayanları da minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

Okul Müdürü öğrencilere seslenerek, “Mezun öğrencilerimiz ekim ayında yapılacak KPSS de inşallah başarılı olur.  LYS sınavına giren öğrencilerimize de başarılar dilerim.

 

Bugün mezun olan 162 (113’ü Hemşirelik Alanı, 49’ü ise Acil Sağlık Hizmetleri Alanı – ATT öğrencimizi geleceğe uğurluyoruz.  Hepsine sosyal yaşamda başarılar dilerim” dedi.

 

Bayrak ve Flama teslimi;

 

Eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak ve flama teslim töreninde; Mezun öğrencilerden Mert Boztepe ve Gökçen Akyürek 4 yıl boyunca taşımaktan gurur duydukları şanlı bayrağımızı ve okul flamasını tertemiz ve lekesiz olarak 3. sınıf (11. sınıf) öğrencilerinden İlker Abdullah Pehlivan ve Feridenur Taylan’a teslim etti.

 

Dereceye giren öğrencilerin diploma ve ödüllerinin verilmesi;

 

Büyük başarıların sahipleri, küçük işlerini titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir. Bu sabrı göstererek adım adım hedeflere ulaşan ve okul yaşamın derece ile taçlandıran öğrencilerin takdimine geçildi.

 

4 yıl önce ta uzaklardan gelerek yatılı okuyup dereceye giren Hemşirelik Alanı Üçüncüsü Seda Paycu (Ordu) ile Acil Sağlık Hizmetleri Alanı (ATT) 3. Sınıf Kübra Akca’ya (Ankara) diploma ve ödülü Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Olgun Konak tarafından verildi. 

 

Hemşirelik Alanı ikincisi Mert Boztepe (Ankara) ile Acil sağlık Hizmetleri alanı üçüncüsü Hilal Büşra Altundağ’a (Ankara) diploma ve ödülü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Bulut tarafından verildi. Hilal Büşra Altundağ mazereti nedeniyle törende bulunamadığı için diploma ve ödülü arkadaşı Elif Gönültaş’a verildi)

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Bulut bugün vefat eden Öğretmen Ali Çiçek ailesine ve Milli Eğitim camiasına baş sağlığı dilediği konuşmasında mezun öğrencilere gerek meslek ve gerekse sosyal yaşamlarında başarılar diledi.

 

Hemşirelik Alanı birincisi Şefika Akça (Mersin) ile Acil Sağlık Hizmetleri Alanı birincisi Derya Azder’ in (Ankara) diploma ve ödülü YBÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş tarafından verildi.

 

Bölüm birincileri tarafından Yaş Kütüğü’ne plâket çakılması;

 

Bölüm birincileri Şefika Akca ve Derya Azder geleneksel ‘Yaş Kütüğü’ne plâket çaktılar.

 

Mezunlar adına konuşma;

 

Mezunlar öğrenciler adına Şefika Akca çok anlamlı bir konuşma yaptı. Salon’da duygulu anlar yaşandı.

 

Erasmus programı kapsamında iki ayrı ortaklık projesi kapsamında İtalya ve almanya2ya giderk Your Pass belgesi “almaya hak kazanan Okul Müdürü İsmail Yıldız, Öğretmenler; Ayla Sayın Öztürk, Dicle Bilaloğlu ve Fatma Tilbe ile öğrencilerin belgeleri ... tarafından verildi.

 

Meslek andının okunması;

 

Okulun Koordinatör Müdür yardımcısı belgin Karavelioğlu tarafından “meslek Andı” okutuldu.

 

Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi;

Dereceye giren öğrencilerin diplomalarının verilmesinin ardından diğer öğrencilerin diplomaları Salon’daki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Okul’un eski Müdürü Veli Metin ve öğretmenleri tarafından sırayla verildi.

 

Sunucu Alan Öğretmeni Ayla Sayın Öztürk; “Sevgili Gençler! Gelecek sizi korkutmasın! Çünkü yarınlara attığınız ilk adımlar sağlamdır. Bilim, sağlık ve insanlık adına çıkacağınız yolculuk hayırlı olsun...

 

İyi yaşayın, başarılı ve mutlu olun, ailenize ve kendinize guru duyulacak başarılar yazdırın. Din, dil, cins, ırk ayrımı yapmadan Türk bayrağının dalgalandığı he ryerde hizmet vermeye hazır olun. Vatanın dört bir yanı sizden hizmet bekler.

 

Yolunuz açık olsun...

 

Geleceğe merhaba...

 

Şimdi 5-4-3-2-1 haydi kepler havaya!” diyerek töreni sona erdirdi.

mezuniyet-vert.jpgmezuniyet1-vert.jpgmezuniyet3-vert.jpgmezuniyet4-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.