Sabinov ve Maglaj heyeti Çubuk’tan ayrıldı

Sabinov ve Maglaj heyeti Çubuk’tan ayrıldı

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katılmak için Çubuk’ta bulunan Slovakya’nın Sabinov ve Bosna Hersek'in Maglaj şehirlerinin belediye başkanları ve beraberlerindeki heyet ilçeden ayrıldı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katılmak için Çubuk’ta bulunan Slovakya’nın Sabinov ve Bosna Hersek'in Maglaj şehirlerinin belediye başkanları ve beraberlerindeki heyet ilçeden ayrıldı. 

Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, Slovakya'nın Sabinov Şehri Belediye Başkanı Peter Molcan ve beraberindeki heyet,10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali için geldikleri Çubuk’ta bir dizi gezi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlçedeki eğitim kurumları başta olmak üzere Ankara’nın çeşitli tarihi ve turistlik yerlerine giden heyete Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş, işadamlarından Sabri Koca, Zeki Karabiber, Yakup Ülgü, Çubuk Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Müslüm Demir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları da eşlik etti.

Çubuk Belediye Başkanı da Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret eden heyet, Maglaj ve Sabinov’da yapılacak festivaller için davet mektubu sundular.

Kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali için gelen konuk belediye başkanlarını ve beraberlerindeki heyeti Çubuk’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Acehan, konuk heyete festival boyunca kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Başkan Acehan, ’’İnşallah gerçekleşen bu ziyaret, hem Türkiye hem de Bosna – Hersek ve Slovakya ilişkilerine bununla birlikte de karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine vesile olur’’ dedi.

Maglaj ve Sabinov şehirleri ile kardeşliklerin bundan sonrada projeler alanında devam edeceğini kaydeden Başkan Acehan, ’’Biz belediye olarak ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün de destek ve katkıları ile yeni projeler hazırlayarak, bu kardeşlik ilişkilerinin devam etmesini istiyoruz. Bugünden itibaren başta eğitim, ekonomik ve kültürel konular olmak üzere karşılık projeler hazırlanması için çalışmalara başlayacağız’’ diye konuştu. 

Çubuk Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Slovakya'nın Sabinov Şehri Belediye Başkanı Peter Molcan, ‘’Sabinov halkı adına ben buradayım. Sabinovlular bu kardeşlikten çok memnunlar. Çubuklulara tüm Sabinovluların selamını getirdim. Altı yıl önce atılan kardeşlik temeli her iki şehir halkı arasında da aratarak devam ediyor. Çubuk’tan Sabinov’a giden, Sabinov’dan Çubuk’a gelen insanlar arasında halen görüşmeler devam ediyor. Bu da ne kadar doğru bir karar aldığımızın bir göstergesidir.  Çubuk ve Sabinov arasındaki kardeşlik ilişkileri umarım önümüzdeki zaman içerisinde daha da gelişecek. Sabinov tüm Çubuk halkının kardeşidir. Kapımız tüm Çubuklulara her zaman açıktır’’şeklinde konuştu.

Türk halkıyla ortak geçmişleri ve kültürleri olduğunu vurgulayan Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, yaşadıkları sel felaketinde yaralarını sarmak için ilk Çubuklu kardeşlerinin yardıma koştuğunu söyledi. Daha önceki festivallerde olduğu gibi ekipleriyle birlikte tam kadro festivale katkı vermek için Çubuk’ta olduklarını aktaran Mustabasic, ’’Biz burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bu topraklarda bulunmak bizlere mutluluk veriyor. İnşallah sizleri de en kısa zamanda Maglaj’a bekliyoruz’’ diye konuştu.

Çubuklu işadamlarından Sabri Koca ve Zeki Karabiber Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, Slovakya'nın Sabinov Şehri Belediye Başkanı Peter Molcan ve heyetlerinin onuruna yemek verdi. Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından ise Belediye Başkanı Tuncay Acehan heyeti uğurladı.

Çubuk ve Ankara’da çeşitli kamu ve kuruluşlarını da ziyaret eden Sabinov ve Maglaj heyetleri, Çubuk gezisini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.