SAADET İKTİDARA HAZIR

                                                

            Zonguldak ziyaret notları (2)                                                   

            Zonguldak ziyaret ve çalışmalarının ilk gününde Alaplı ve TEKDER’den sonra SP Merkez ilçe teşkilatının saat 19.00 da ilçe divan toplantısı ile gece de saat 20.00 SP Çaycuma ilçe ziyareti ve ilçe divan toplantısı var.

            Merkez ilçe başkanımız Recep Horozoğlu adında çok genç ve heyecanlı bir insan. Ancak henüz teşkilat çalışmalarını tamamlayamamış. Zonguldak’ın birçok mahalle ve köyü var. Hepsinin temsilcilerinin tayin edilmesi ayrıca da 5’er kişilik sandık müşahitlerinin bu günden ve çok acele olarak belirlenmesi lazım. Takriben 900 – 1000 kişilik her sandık seçmen bölgelerinde onların birebir çalışmaları gerek.

Bu çalışma şekli atalarımızın; “Zor, oyunu bozar” atasözüyle yakından ilgilidir. Onlar ellerindeki medyayla ne kadar yalan ve yanlış haber yaparlarsa yapsınlar, SP aleyhine ne söylerlerse söylesinler, çelik gibi bir teşkilat karşısında mutlaka kayalara çarpıp geri giden dalgalar gibi kırılacak ve geri çekileceklerdir.

            Kendilerine çalışma esaslarımızı anlattım, “Saadet Partisi bu günden yarınları daha güzel hazırlamak isteyenlerin partisidir” dedim ve “Haydi… Hep birlikte daha iyi günleri hazırlayalım. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya bırakalım.

            ÇAYCUMA BİZİ BEKLİYOR

SP merkez ilçe toplantısından sonra vakit kaybetmeden Çaycuma ilçesine hareket ettik. Çaycuma SP ilçe başkanı da yüreği volkan gibi bir genç. Adı Burak Erol. Daha biz yola çıkmadan telefonla biz birkaç kere bizi arayarak “Saat tam sekizde burada olmalısınız” ihtarını yaptı. Biz de ilçe Başkanımızın sözüne sadık kalabilmek için hızla Çaycuma’ya yollandık. Saat 20.05 de Çaycuma’ya geldik.

İlçe binamızın salonunda her yaştan insan vardı. Onları selamladık ve SP Çaycuma ilçe divanına başladık.

Onlara, “Görünen köy kılavuz istemez” dedim. Hükümet daha doğrusu Cumhur Başkanı aldığı kararlarla ülkemizde bir erken seçimi hazırlığı yapmaktadır. Her ne kadar kendisi “seçimler zamanında yapılacak. Seçimlerde de istikrar sağladık” dese de biz yapılan icraatlara bakarız. Yıllardır idarede bulunan ve üzerlerinde büyük şayialar bulunan Büyük şehir Belediye Başkanlarının bu günlerde görevden alınmaları, bütçe de Adalet Bakanlığı bütçesine daha büyük rakamlar konulması erken seçimlere hazırlıklarından başka bir şey değildir”

O gece beni TKİ’nin misafirhanesinde istirahate çekildim. Çünkü cumartesi günü daha yoğun bir program beni beklemektedir.

AGD’Lİ KIZLARA SOHBET

Cumartesi günü ilk toplantımızı AGD Anadolu Gençlik Derneğinin Kız üyelerine yapacağım. Ta Devrek’ten AGD’li kızlar gelmişler.Salonda 50 kadar kızımız beni dinleyecekler.

Ben önce derneğimizin üç çalışma sahasından ve hedefinden bahsettim. Bunlar; “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” sahalarıdır ve tabii hedefleridir. Bu üç gurubun mutlu ve sağlam olmaları birinin diğerine destek vermesine bağlıdır. Aile olmazsa insan mutlu olamaz. İnsan mutlu olmazsa güçlü toplum kurulamaz. Güçlü toplum olmasa bu sefer de ne aile olur ne de mutlu insan. Çünkü aile toplumun çekirdeğidir.

Biz dün Bedir’de güçlü toplumduk. 313 kişi ile bin kişilik Müşrik ordusunu yenmiştik. Malazgirt de Alparslan 40 bin kişilik ordusuyla Romen Diyojen’in 100 bin kişilik ordusunu mağlup etmişti. Daha dün Çanakkale’de 250 şehit vermemize rağmen Yedi Düveli Çanakkale’den geçirmemiş, “Çanakkale geçilmez” demiştik. Bu sadece askeri sahada değil ilmi sahada, ahlaki sahada, hukuki sahada da adaleti her kese sağladığımız için güçlüydük.

Bir de bu günümüze bakalım. Bu gün aynı apartmanda komşular birbirlerini tanımıyor, birbirlerine selam vermiyor ve birbirleri ile yardımlaşmıyor.

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği, AGD ve diğer MİLKO kuruluşlarımız, bu özelikleri yeniden kazanabilmemiz için bütün gücümüzle çalışmaktayız.

İnsanın mutluluğu ancak nikâhla sağlanır ve tamamlanır. Hazreti Adem’e Allah, sadece sonsuz nimetlerle dolu bir Cennet vermemiş, bir de ona eş yaratmıştır. Cennet bile mutluluk ancak eşle tamamlanmaktadır.

Ülkemizde “Görücü ve Flört metodu” ile yuvalar kurulmaktadır. Görücü metodu, bizleri “akıl ve mantık evliliği” ne götürürken, Batıdan gelme flört metodunda adına sevgi ve aşk denilen “Hislerle evlenme” yoluna götürmektedir. Aklın doğruyu bulma gücü varken, hislerin doğruyu bulma gücü maalesef çok azdır. Onun için Görücü metodunda boşanmalar az, flört metoduyla evlenenlerin ise boşanmalar % 80’i bulmaktadır.

Kızlar sakın flört etmeyin. Bu hem dinimizce yasaktır ve hem de sizin hayallerinizi ve umutlarınızı yıkan bir yoldur. Diyeceksiniz ki; “Peki, biz evimizde mi bekleyeceğiz”

HAY-DER olarak bizler bu konuda da sizlere yardımcıyız. yuvamizda@gmail.com adresinden isteyeceğiniz formlarımızı, çıktılarını alarak doldurur tekrar bize gönderirseniz, huyunu suyunu baştan bileceğiniz bir eşle yuvanızı kurma imkânı bulursunuz. 18 senedir (Büyük Marmara depreminden sonra) başladığımız çalışmaları sürdürmekteyiz. Biz Ankara’da olduğumuz halde Almanya’dan bir Gelin adayımız Bursa’dan başvuran bir Damat adayımızla yuvasını kurmuştur.

            

Bu yazı toplam 2729 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar