Rögar Kapağı Hırsızları Bölge Müdürünü İsyan Ettirdi

Rögar Kapağı Hırsızları Bölge Müdürünü İsyan Ettirdi

Rögar kapağı rögar kapağı hırsızlarına ASKİ Bölge Müdürü Mehmet Akyıldız da isyan etti.

Hırsızların son 15 günde yaklaşık 150 adet kapak çaldığını belirten Akyıldız, “İhbar gelir gelmez çalınan kapakların yerine yenilerini ivedilikle koyuyoruz, fakat tespit edemediğimiz yerlerde açık kalan rögarlar ciddi kazalara ve yaralanmalara sebep olmaktadır” dedi.

Çubuk'un en büyük problemlerinden biri olan ‘rögar kapağı ve ızgara hırsızlıkları’ son dönemde ciddi oranda arttı. Hırsızlar, özellikle gece yarısı son 15 günde yaklaşık 150 adet rögar kapağı çaldı.

Muhsin Yazıcıoğlu,Fatih Mahallesi ve Dumlupınar Mahallelerinde sık sık yaşanan rögar kapağı hırsızlığı mahalleliyide isyan ettirdi. Vatandaşlar,“Demir hırsızlığının önünü açan onları satın alanlardır. Emniyet güçleri çalanı yakalayamıyorsa, alıcıları bulup bu işin önünü kesmelidir,can ve mal kaybı olan kazalar sıklaşacak” diye tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan, alınan tüm önlemlere karşın her yıl yüzlerce rögar kapağı ve yağmursuyu ızgaralarının çalınarak satıldığını belirten ASKİ Bölge Müdürü Mehmet Akyıldız, hırsızların özellikle gece yarısı kapakları çaldığını söyledi. 

Çalınan kapakların yerine sfero malzemeyle değiştirdiklerini ifade eden Akyıldız, şöyle devam etti:

“Eskiden bu kapaklar pik döküm malzemeden üretildiği için hurda niyetine satılmaktaydı. Biz bu kapakları sfero malzemeyle değiştirdik. Yani bu kapaklar çalınsa da satılamaz, ekonomik değeri yok. Ancak geri dönüşümü ve ekonomik değeri olmayan bu sfero kapakları da çalıyorlar. ASKİ’ye maliyeti milyonları buluyor. Hırsızlıklar, trafik kazalarına ve ciddi yaralanmalara da neden oluyor. Vatandaşlarımız, kapağı çalınmış rögar ve ızgaraları gördüklerinde vakit kaybetmeden Mavi Masa 153 ve Polis İmdat 155 no’lu telefon hatlarını arasınlar.”dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Ayhan Şahan ise"Mahallede mavi renkte Kartal marka bir araçla hırsızlık yapıldığı bilgisi geldi.Hırsızlar'ın, bu iş için özel dizayn ettikleri araçları kullandıkları iddia ediliyor. Bu araçların orta zeminine ızgaralar ve rögarları alacak kadar delik açıp, bu araçları kapakların bulunduğu alanın üzerine park ederek, kimsenin fark etmeyeceği şekilde çaldıkları söyleniyor.dedi.

askicubuk-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.