Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi

REFLEKSOLOJİ STRESE BİREBİR…

Ankara refleksoloji merkezi yöneticisi ve Refleksoloji Uzmanı Serpil BİHİR, stres’e refleksoloji en etkili yöntem… Sağlık Bakanlığı tarafındanda kabul gören Refleksoloji tedavi yöntemi alternatif tıp içerisine dahil edilmiştir.

Refleksoloji uzmanı BİHİR; stres nedir? Nasıl oluşur olumsuzlukları nelerdir?

Günümüzde salgın bir hastalık haline gelen stres birçok hastalığın ve bizden gelen nesile yansıyacak rahatsızlığın ön kapı anahtarı diyebiliriz.

Stres sadece zihin sağlığımıza zarar vermekle kalmıyor vücudumuzda zarar görmektedir. Stresten etkilenen durumlar, alışılmış olup kabullendiğimiz hastalık olarak gördüğümüz bu durumun olumsuz etkilerinin başında uyku düzeni, bağışıklık ve sindirim sistemimizin fazlasıyla zarar gördüğü bölgelerimizdir.

Karamsarlık, konuşma bozukluğu, unutma, güçsüzlük, ne yapacağını bilmeme, soru üstüne soru sorma ve bunların hepsi sinirliliğe, yorgunluğa, fizyolojik rahatsızlığa iter.

Refleksoloji uzmanı Serpil BİHİR, stres belirtileri, kişinin içinde bulunduğu durum ve bunların tanımları nasıldır?

Sters kronikleşmeye başladığında zaten vücut kendi kendi kendine duraklar, beyin ve sinir sistemleri kendi kendine yani istemsiz çalışmaya başlar.

Hamile bir bayan dönemi süresince yaşadığı stres çocukta kronikleşmeye başlar ve gelişimde aşılmayacak hasar oluşa bilir. Zaten hamilelik dönemi ve doğum esnasındaki yaşanan stres çocukta lezyon oluşumuna yani beyinde oluşa bilecek hasarlara yol aça bilir. Buda

Çocuklarda: CP serepral palsi, otizim, epilepsi gibi hastalıklara.

 Annede: konuşma bozukluğu, annelik motoru(duygu), kabullenememe, kaygı, psikoljik rahatsızlıklara neden olur.

Yaşı gereği ve yaşamsal nedenlerden dolayı stres yaşan insanlarda aşılamayacak problemler meydana gelir. Örnek olarak: Gözlerin kronikleşmesi, hızlı açılıp kapanma ilerledikçe kapanırken zorlukla açılma, istemsizleşir ve gözkapakları ağır gelerek zamanla görme yeteneğini yitirmeye başlar çünkü göz kapakları kapanmıştır. Başka bir rahatsızlıkta stresten vücutta mesela kollarda kasılmalar başlar damarlar belirir, istemsiz kol yönleri değişir ve ağırlık taşıyamaz. İleri sahada ise kol motorlarını(duyusu) hareket ettiremeyiz ve kısmi kasılmalar sonucu felç meydana gelebilir.

Strese dayalı rahatsızlıklar:

  • Mide problemi
  • Egzema
  • Hepatit B virüsü
  • Cilt hastalığı
  • Psikolojilik rahatsızlık
  • Fizyolojik rahatsızlık

Stres hastalığı beyinde başlayan sonra sinirlere etki eden ve kaslara ileti yapılmaması sonucu kasılmalarla ileri safhalara gide bilecek bir hastalık olarak adlandırıyoruz. Aşılması kolay olup beyinden sinirlere etki sonucu fiziksel rahatlamalar meydana gelir. Bu aşılım kişiden yada refleksoloji tedavisi yöntemiyle zorlanmaksızın aşılabilir.

Refleksoloji uzmanı Serpil BİHİR, refleksoloji ile stres nasıl tedavi edilir?

Refleksoloji de beyinde başlayan ve ayakta son bulan bu sinir uçlarına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ayaklardaki sinir uçları bir uyarı merkezi olarakta nitelendire biliriz çünkü el ve parmakla yapılan bası uygulaması ayaktaki sinir uçlarını harekete geçirerek beyindeki sinyal noktaları uyarır vücuda yani kaslara iletir. En az 10 en fazla 15 senasla fiziksel rahatlamalar gözle görülür hal alır.

Sağlık ertelenmez, bugünkü yaşadığımız sağlık problemi her gün bir kat daha artmakta ve erken tedavi yöntemi rahat aşılır ve kalıcı tedavidir.

RAHATSIZLIKLARINIZ İÇİN UZMANLARIMIZA DANIŞINIZ

Refleksoloji Uzmanı Serpil BİHİR

www.refleksolojiuzmaniserpilbihir.com

Bu yazı toplam 5765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.