RECEP ÖZ: LOKMAN ÖZDEN KADAR ŞEFFAF OLAMADILAR

RECEP ÖZ: LOKMAN ÖZDEN KADAR ŞEFFAF OLAMADILAR

MHP’li belediye meclis üyesi Recep Öz belediye Meclisinde denetim komisyonuna muhalefetten hiç üye alınmamasına “Lokman Özden kadar şeffaf olamadılar” diyerek tepki gösterdi.

Haber: REFİK BAYRAM

Meclis toplantısından sonra Recep Öz basına şu açıklamayı yaptı.

Recep Öz; "07.01.2014  Çarşamba günü yapılan Denetim Komisyonluğu üyeliği seçiminde şeffaf ve katılımcı belediye olacağız diye seçim beyannamesinde belirtenler.

Denetim komisyonluğu seçiminde muhalefet olarak aday olmamıza ve ısrarlarımıza rağmen AKP Grup başkanının grup kararımız diyerek karşı çıkması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Denetim komisyonuna muhalefetten neden bir kişi alınmıyor? Neden korkuyor, yada çekiniyorlar? Komisyonda muhalefetten bir kişi olmasının sakıncası ne korkuları nedendir?

Bunu ilerleyen günlerde anlayacağız. AKP yönetiminin söylediği ve uyguladığı icraatlar birbirini tutmuyor dün şeffaf hesap verilebilir belediye yönetimi yapacağız diyenler, bugün tam tersini yapıyorlar bu AKP zihniyetinin dün olduğu gibi bugünde halkımızı kandırmaya devam etmektedirler.

Seçimden önce farklı ,iş icraata gelince farklı yönetim anlayışı son sürat devam etmektedir. Bu gün gelinen noktada bunu açıkça görebiliyoruz denetim komisyonuna muhalefet meclis üyesi almayan, geçen ay verdiğimiz soru önergelerimiz okutmayıp sonra şeffaf belediyecilik demelerini halkımızın taktirine bırakıyoruz.

    Meclis toplantısında AKP grup başkanı Harun OLMUŞ ben altı yıllık meclis üyesiyim tecrübeliyim dedi. Harun beye dün mecliste sorduğum soruyu buradan bir defa daha soruyorum, altı yıldır Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapıyorsun. Altı yıllık sürede Büyükşehir Meclisine Çubuk'la ilgili kaç tane önerge verdin? İlçemize ne gibi kazanımlar sağladın?

 Arkadaş bu soruma 320 bin ton asfalt attık duble yol yaptık alt yapı yaptık diye savunma yaptı. Ne hikmetse Büyükşehir Belediye Başkanı gelir, Alt yapı yaptık Asfalt attık der. Meclis üyesi aynı şeyleri söyler. Zaten yapılan başka bir şey de yok.

  Asfalt attık derken Büyükşehir Meclisinde Çubuk AKP meclis üyelerinin oyları ile yürürlüğe giren asfalt paralarından hiç bahsetmezler. Çubuk halkı asfalt parasından mağdur, Harun bey bize bu savunmaları yapmak yerine halkın mağduriyelerine, dertlerine çözüm arasın. Meclis üyesi olan zaat galiba belediyenin asli görevlerini bilmiyor. Bu saydıkları belediyenin asli görevleri arasında. Tabiî ki alt yapı ve yol yapılacak ( Ama asfalt parası alınmayacak) Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bu asfalt parası uygulaması da Harun beyin verdiği yoğun önergelerden olsa gerek.

            Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Harun Bey ,oy aldığı Çubuk halkına bir şeyler vermediği, dertlerine derman olmak için çözümler üretmemişken 6 yıllık Meclis üyeliği boyunca kendisi maddi ( huzur hakkı) olarak epey kazanımlar elde etti.

Harun bey şahsıma tribünlere oynuyorsun "medya ağzıyla konuşuyorsun" dedi. 

   Allah”a Şükür biz kimsenin aklı ile hareket etmedik etmeyiz de.

Harun Bey başkalarının güdümündeki, bizleri de kendi gibi zannetmektedir. Harun Bey mecliste "6 yıllık tecrübeliyim" derken kendi grubuna ben bilirim ben yaparım imajı vermektedir.

Diğer meclis üyelerinin düşüncelerini de merak ediyorum acaba düşünceleri de rehin altında mıdır?

Bu boş söylemleri kendi grubuna söylesin, bize söylemesin. Harun beyin altı yılda hangi önergeleri verdiğini de merak ediyoruz Çubuk ta olduğu gibi Büyükşehir Meclisinde de havanda su dövüyor.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum