RAMAZAN’I ŞERİF VE YAZ KUR’AN KURSLARI

 

“Ey İman Edenler oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi

 sizin üzerinize de farz kılınmıştır. Taki korunasınız.” Bakara S.183Ayet  

“Oruç (bizi koruyan) kalkandır…” Müslim

 

Cenab-ı Allah’a şükürler olsun bizi bir Ramazan-ı Şerife daha ulaştırdı. Evimizde, iş yerlerimizde, gönül dünyamızda kıpırdamalar ve heyecanlar oluşmaya başladı. Kur’an ayı, dayanışma ve yardımlaşma ayı Ramazan bizi bir kere daha kucaklamak üzere…

Evimizde hanım kardeşlerimiz hazırlıklarını yaparken, camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda görevli kardeşlerimiz ayrı bir heyecan içerisindeler. Ramazan’a zihnen ve ruhen hazırlanma telaşındalar.

Müslüman milletimiz ve tüm İslam dünyası da aynı heyecanı yaşamaktadırlar.

Orucumuzu Kur’an ile zikir ve ibadetlerle mukabelelerle süslerken, kötü söz ve davranışlardan, haramlardan elimizi, dilimizi ve bakışlarımızı koruyarak heder etmememiz gerekmektedir.

Teravih namazları ile orucumuzu taçlandırmalıyız. Oruç ve teravih namazları birbirinin mütemmim cüzleridir.

Öte yandan 12 Haziran 2017 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarımız da Ramazan-ı Şerif  ve orucumuza ayrı bir tat katacaktır. Bu sebeple çocuklarımızı camiler ve Kur’an Kurslarımıza yönlendirmemiz onlar açısından, pratik dini bilgileri öğrenme yönünden çok faydalı olacaktır.

Yeri gelmişken Çubuk Müftülüğümüzün önemli üç projesini burada zikretmek isterim;

Birincisi: Suffa Yatılı Kur’an Kursu; Sayın Ankara Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU hocamızın Yönetim Kurulu Başkanlığı ile ayrı bir strateji kazanmıştır. Çubuğumuzun, Ankara’mızın ve Türkiye’nin projesi olma yolundadır. Emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.

İkincisi: Yıldırım Beyazıt Üniversite Camisi; Çubuk Müftülüğümüz ile birlikte rektörlüğümüzün yürüttüğü onbin kişilik bir cami külliyesidir.  Bu külliye önümüzdeki on yıl içerisinde ellibin öğrenci kapasiteli olacak olan üniversitemiz için önemli bir hizmet olacaktır.   

Üçüncüsü: Merkez Camii Kebir Külliyesi; çevresi ile beraber yedibin kişinin namaz kılacağı bir camii, müftülük hizmet binası ve Kur’an kursu.

Cenab-ı Allah bize güç verdiği sürece, Müslümanların duasıyla, gücümüz yettiği nisbette Çubuk için çalışmaya devam edeceğiz.

Yaklaşan Ramazan-ı Şerif, Yaz Kur’an Kursları Çubuk ve Ülkemiz için hayırlara vesile olsun İnşaallah.

Bayrama, hakiki bayram olan cenneti Cemaline Efendimiz Muhammed Mustafa S.A.V.’in riasetinde kavuşmayı bizlere nasip eylesin.  

 

 

Bu yazı toplam 7560 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar