Pursaklar'da yeni MİT üssü

Pursaklar'da yeni MİT üssü

Milli İstihbarat Teşkilatı’na Pursaklar semtinde 600 bin metrekarelik arsa ve üzerindeki 33 villa tahsis edildi.

Son dönemde eleştirilerin hedefi haline gelen ve özellikle muhalefet partileri tarafından AKP’ye yönelik eleştirilen Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) Ankara’da muhafazakar kimliği ile tanınan Pursaklar semtinde, 600 bin metrekarelik arsa verildi. Arsalarla birlikte birisi ultra lüks olmak üzere toplam 33 villa da MİT’e tahsis edildi. Villaların MİT’in üst düzey temsilcileri tarafından kullanılacağı öğrenildi. MİT’e tahsis edilen 600 bin metrekarelik arsanın hikayesi şöyle:

Siyasi kulislerde, “Yenimahalle” olarak anılan MİT’in, bu semmteki tesislerinin yetersiz gelmesi üzerine, teşkilatın bir bölümünün Ankara’nın bir başka yerleşim birimine taşınması öngörüldü. Bunun içinde Pursaklar semti seçildi.  Maliye bakanlığı, MİT ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 12 Ocak 2012 tarihinde bir protokol imzalandı. Protokol ile mülkiyeti belediyeye ait Pursaklar ilçesinde bulunan tapuda 98074 ada 1, 2 ,3,4, ve 5 parsel numarasında kayıtlı toplam 600.002 metrekareik taşınmazlar ve üzerindeki villalar ile diğer tesisler MİT Müsteşarlığı’na devredildi.

MİT’E 2.5 MİLYONLUK VİLLA

Söz konusu tesislerin MİT tarafından, ek hizmet binaları olarak kullanılması öngörülüyor. Kademeli olarak MİT’in önemli bölümleri burada inşa edilecek tesislere taşınacak. Bir nevi istihbarat merkezi haline dönüştürülecek. MİT’e tahsis edilen tesisler, Ankara’da belediyeye ait Saray dinlenme tesisleri olarak biliniyor. Yani bir anlamda tatil köyü gibi bir yerleşim birimi. Söz konusu yerleşim biriminde, maliyeti 2.5 milyon lira olan lüks villalar bulunuyor. Ankara bürokrasisinde tahsis edilen 33 villanın birisinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın oturacağı öne sürülüyor.

AĞBAL ORTAYI BULDU

MİT’e tahsis edilen arsalar için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Hazine arsası verildi. Belediye arsa için 377 milyon liralık değer biçti. Uzmanlar ise bu değeri yüksek bularak arsanın ederinin 166 milyon lira olduğunu belirledi. Bunun üzerin Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal başkanlığında oluşturulan komisyon, arsanın değerini 271 milyon lira olarak belirleyerek orta yolu bulmuş oldu.

HÜSEYİN ÖZAY/TARAF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.