Prof.Dr.İ.Hakkı Ünal AHİD'e Konuk Oldu

Prof.Dr.İ.Hakkı Ünal AHİD'e Konuk Oldu

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İ.Hakkı Ünal Ankaralılar derneği bürokrasi komisyonuna konuk oldu.

 

Ankaralılar Derneği Bürokrasi Komisyonu tarafından 02/05/2012 tarihli AHİD Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmail Hakkı ÜNAL ve AHİD Bürokrasi Komisyonu başkan ve üyeleri ile değişik kurum ve kuruluşlardan bürokratlar katıldılar.

AHİD Bürokrasi Komisyonu Başkanı Mustafa AKDOĞAN’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda,Prof. Dr. İsmail ÜNAL, hadis İlmi, hadis çeşitleri, İslam’da hadis ve sünnetin yeri ve önemini, yine İslam tarihi, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) ve ashabı kiramın örnek hayatından kesitlerle anlattı.

Ayrıca, Kur’an-ı kerimde ve sünnette yeri olmadığı halde sonradan dinimize yerleşmiş ibadet ve davranış biçimleri (Bid’at) ve mezhepler arası görüş farklılıkları ile bunların sebepleri hakkında da önemli bilgilerin paylaşıldığı toplantı, katılımcıların özel soruları ile de farklı bir boyut kazandı.

Manevi bir atmosferde geçen toplantı sonunda, memnuniyetlerini belirten katılımcılar, bu ve benzeri toplantıların daha geniş bir platformda yapılması konusunda taleplerini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.