Pilav Gününde Buluştular

Pilav Gününde Buluştular

Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından düzenlenen geleneksel ‘Pilav Günü’ etkinliğinde imam hatip lisesi mezunları ve mensupları bir araya geldi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Külliyesi’nde düzenlenen 12’inci Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Geleneksel Pilav Günü’ etkinliği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiler ve okunan dualar eşliğinde devam eden etkinlik daha sonra pilav ve kavurma ziyafetiyle son buldu.

Programın açılışında konuşan ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş, dernek olarak imam hatip lisesi mezunlarını bir araya getirerek ilçeye ve mezun oldukları okullara faydalı olmayı amaçladıklarını söyledi. Bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan bahseden Karakuş, binlerce imam hatipli ve mensuplarını bir araya toplamaya çalıştıklarını belirtti. Dernek olarak kitap kafe ve kapalı spor salonunun ilçeye kazandırdıklarını anlatan Karakuş, şunları söyledi:

‘’İlçemizde 3 yıldır ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Bir proje kapsamında çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için kitap kafe projesini hayata geçirdik. Kız imam hatip lisemizin bahçesine kapalı spor salonu yapılmasına vesile olduk. İftar programları ve konferanslar düzenledik. İnternet sitemizi faaliyete geçirdik. Tek amacımız bu okullardan mezun olan potansiyelleri yine bu okullarımız ve ilçemiz hizmetine sunmaktır.Ayrıca bu ulu çınardan mezun olan kişilerin bir araya gelerek anılarını yad etmelerini sağlıyoruz’’

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise, insanın beşer doğduğunu ve eğitimle insan olduğunu söyledi. Eğitimin önemine işaret eden Aslan, eğitimdeki aksaklıkların giderilebilmesi için Selçuklu ve Osmanlı eğitim sistemine geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi. 

Daha sonra sırayla ilçedeki imam hatip okulu eski ve yeni müdürleri birer konuşma yaptı. 

Kılınan namazların ve yapılan duaların ardından davetlilere ilahiler eşliğinde pilav, kavurma, ayran ve lokma tatlısı ikramlarında  bulunuldu.

Programa Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler, eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Muhtelif Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Rumi Türkoğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Adalet Bakanı Müşaviri Fahri Balcı, Çevere ve Şehirclik Bakanlığı Daire Başkanı Cemalettin Söğüt ve çok sayıda imam hatip lisesi mezunu katıldı. 

2dsc02814-001.jpg2dsc02839-002.jpg2dsc02826.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum