Pastanelere Yılbaşı Operasyonu

Pastanelere Yılbaşı Operasyonu

Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, Sağlık ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile ilçede bulunan pastaneleri ve imalathanelerini sabaha karşı denetledi.

Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba ile Sağlık ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, un ve unlu mamullerin üretiminin ve satışının yapıldığı pastaneleri, temizliklerinden işyeri ruhsatlarına, ürettikleri ürünlerin gramajından iş yeri çalışanların sağlık karnelerine ve hijyenik durumlarına kadar sıkı denetim altına alındı. İmalathanelerin bir çoğunun hijyenik koşullarda üretim yapmadığı tespit edilirken, tarihi geçmiş ürünlere Zabıta ekiplerince el konularak imha edildi. Başkanvekili Halil Soba'nın bizzat bulunduğu denetimlerde belediye ekiplerince, hijyen ve sağlık koşullarına uymayan pastane ve imalathanelere yasal işlem uygulandı.



İnsan sağlığı ile kimsenin oynamaya hakkının olmadığını belirten Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, denetimlerin süreceğini belirterek şunları söyledi;''Herkes kurallara uymak zorunda. Halkımızın sağlıklı gıda maddesi tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerimizi sürdüreceğiz. Denetimlerde, hijyenik koşullarda üretim yapılıp yapılmadığı, tarihi geçmiş hammadde kullanılıp kullanılmadığı, eksik gramajlı ürün üretilip üretilmediği, çalışanların portör parazit muayenelerinin yapılıp yapılmadığı hususları ile kılık kıyafet, el tırnaklarının kesilip kesilmediği ve işyeri temizliğine gerekli hassasiyetin gösterilip gösterilmediği hususlarında denetim yapıyoruz. Zabıta ekiplerimizle birlikte yapılan en son denetimlerde ne yazık ki bir çok imalathanenin hijyenik kurallara uyulmadığı tespit edilmiştir. Hijyen ve sağlık koşullarına uymayan pastane ve imalathanelere ekiplerimiz tarafından yasal işlem uygulanacak ve bu iş yerlerini sürekli takip edeceğiz. Kuralara uygun hareket eden iş yeri sahiplerini de kutluyorum.'' diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum