Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kent Ormanı Oluşturuyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kent Ormanı Oluşturuyor

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ilçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hızla devam ediyor.

Gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın yeşil ve temiz bir doğa olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, belediye olarak 2015 yılında 15 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti.

Yeşil bir Çubuk için hazırlıklara şimdiden başladıklarını, gelecek yılda da ilçeyi yeşillendirecek ağaç dikimine devam edeceklerini vurgulayan Başkan Acehan, ilçeye renk katacak 15 bin fidanın, Çubuk Çayı vadisine ve Karagöl yoluna dikildiğini kaydetti.

Tarihte olduğu gibi ilçenin yeşilliklerle dolu huzur şehri olarak anılmasını istediklerini aktaran Başkan Acehan, ”Yeşille, ağaçlandırmayla hem gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir şehir bırakırız hem de erozyonu ve iklim değişimini önleriz. Bu yüzden her vatandaşımızın ağaç seferberliği yapması gerekiyor. Göreve geldiğimizden bugüne kadar boş bulduğumuz her alana ağaç dikilmesini sağlıyoruz. Bir taraftan Orman Şefliğimizin ekipleri, bir taraftan da belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ekipleri ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Diktiğimiz 15 bin fidan Karagöl yolu ve Çubuk Çayı vadisini yeşillendirecek. Biz her yıl bu sayıyı artırarak fidan dikmeye devam edeceğiz. İnşallah etrafı ormanlarla kaplı, yem yeşil bir Çubuk bırakarak görevimizi tamamlamak istiyoruz. Daha çok bölgemizin iklim ve toprak yapısına uygun çınar, sedir, Ihlamur, kestane ve karaçam fidanları dikiyoruz. İnşallah bu fidanların büyümesiyle ve ormanla kaplanması vatandaşlarımızın kent ortasında doğayla kucaklaşma olanağı sunacak” dedi.

Yıl içerisinde yeni parklar yapılırken var olanların da revize edildiğini aktaran Başkan Acehan, diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi:

 “Akkuzulu Mahallemize sentetik çim saha yapılırken, Osmanlı ve Yeşil Çubuk Parkına da yeni yürüyüş yolları yapıldı. On beş parkımızda bulunan çocuk oyun grupları yenilenirken, Yeşil Çubuk Parkımızın aydınlatma sistemi de yenilendi. İlçedeki tüm parklarımıza yeni kamelyalar ve banklar konulurken, eskiyenler ise revize edildi. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 2 adet parkımıza dış mekan spor takımları kurulurken, merkez mahallelerimizin dışında kalan mahallere de 12 adet çocuk oyun grubu kuruldu. Ayrıca Yeşil Çubuk Parkımıza da yeni sentetik çim saha yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.”      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.