Özleri Düşmandan Usandım..

 

Seyreyle güzel kudret-i mevla"m neler eyler,

Allah"a sığın adl-i teala neler eyler!

Meyl eylemezem gayrısına hazret-i haktan,

Şol yüzleri dost, özleri düşmandan usandım!  diyor Erzurumlu Aşık Kuddusi ;  

 

Bu sözleri kime, ne zaman, niye veya niçin söylediği o kadar önemli olmasa gerek. Bizim bu güzel sözlerden alacak çok şeyimiz olmalı diye düşünüyorum.

Mevlaya sığınırsak her işimiz halledilecek ama bırakmıyorlar ki.. çevremiz, eşimiz, dostumuz, kitle iletişim araçları, amirimiz, memurumuz, arkadaşımız, kardeşimiz ve ötekiler yüzünden gerçek hayatı algılamakta zorlanıyoruz.

Yüzünüze dost diye gülücükler yollayanların bir süre sonra dost olmadıklarını anlıyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Veya dost diye bildikleriniz gerçek dost olmadıklarından size uygun bir ortam yakaladıklarında sırtlarını dönebiliyorlar. Tabi bunlar insanın karakteriyle ilgilidir. Hani Anadolu"da bir tabir var “insanoğlu çiğ süt emmiştir!” diye işte öyle bir şey…

Bize düşen Allah"a sığınmaktır, gayrisi boştur. Mevlamızın neylerse güzel eyleyeceğini bildikten sonra önemli değil değil mi dostlar.. ama biz gerçekten tevekkülümüzü tam yapmıyoruz ki işlerimiz başka mecralarda yollarını şaşırıveriyor.

Durup dururken bu konuları neden yazdık derseniz. Öylesine aklımıza geliverdi. Müsvettesiz yazdığımdan olacak ağzıma geleni veya aklıma geleni söyleyiverdim veya söyletmiş olamazlar mı?...

Güzel Çubuk"un güzel insanlarının daha güzele layık olduklarının bilinciyle yazıyor ve konuşuyoruz. Görevimiz birilerini karalamak değil, birbirimize destek olmak günüdür. Ve gereğini yaparken yakışanını yapabilmektir. Bizim inanç ve kültürel dokumuz buna müsaittir. Bizi bilenler bilirler, bilmeyenlerinde kısa sürede tanımaları için dua ediyoruz. Bizim işimiz sevgidir. Yolu sevgiden geçen kardeşlerimize hoşgörümüzün sınırsız olduğunu bir kez daha hatırlatma ihtiyacımız oldu.

 Hoşçakalınız güzel Çubuk"un güzel insanları…

 

 

Bu yazı toplam 893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar