Özhaseki, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatla döner dağıttı

Özhaseki, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatla döner dağıttı

AK Partili Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatla döner dağıttı. Özhaseki, "Allah Kemal Bey'i yalan söylemekten korusun" dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı manevi tazminat davasından kazandığı 27 bin TL ile Kızılay’da “Ankara döneri” dağıttı. Özhaseki, “adaletin eninde sonunda yerini bulduğunu” söyledi.

‘SİYASET DÜRÜST ADAM İŞİDİR’

“Adalet yerini buluyor ama kötülerin de kötülüklerini ispatladığımız bir gün ortaya çıkmış oldu” diyen Mehmet Özhaseki, “FETÖ operasyonuyla görevinden uzaklaştırılan CHP Genel Başkanı’nın yerine yine bir operasyonla Kemal Bey’i getirdiler. Siyaset dürüst adam işidir. Siyaset namuslu adamların işidir. Hizmet etmek de zaten dürüst, namuslu insanların işidir” dedi.

“Biraz keyif olsun diye” döner dağıttığını belirten Özhaseki, “Ancak biraz keyif olsun, biraz da şenlik olsun, biraz da kötüler belli olsun diye kazandığımız yeni davayla ilgili sizlere burada Ankara döneri ikram etmek istedim. Keşke bunlar söylenmese, keşke kamu görevi yapan insanlar da üzülmese. Çünkü, o iftiralar karşısında ne kadar üzüldüğümüzü anlatamayız. Bunun para ile karşılığı yok. Bunun bu tür şenliklerle karşılanacak tarafı da yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun tazminat davaları nedeniyle evini satmak zorunda kaldığını dile getiren Özhaseki, “Keşke Kemal Bey de kendine dürüst bir yol izlese. Oturduğu evi satmamasının tek bir yolu var: Yalan söylemeyecek, iftira etmeyecek, kimsenin onuruyla oynamayacak, o zaman da evini satmak zorunda kalmaz” ifadelerini kullandı.

‘ALLAH KEMAL BEYİ YALAN SÖYLEMEKTEN KORUSUN’

Özhaseki, konuşmasından sonra döner tezgahının başına geçerek, döner kestikten sonra, “İnsan olan asla yalan söylemez ve iftira etmez. Adam olan yalan söylemez ve iftira etmez. Bu önemli, bunun altını çiziyorum. Allah Kemal Bey’i iftiradan, yalan söylemekten korusun. Ona bir dost tavsiyesi bu” diyerek döner ve ayran dağıttı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki

‘MERAL HANIM ONLARA TAKILIP GİTMESİN’

Özhaseki yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Iğdır’da aday çıkarmama hamlesinin hatırlatılması üzerine, “Meral Hanım samimiyse orada sadece Iğdır yok, onlarca yer var. CHP’nin arkasına takılmasın, HDP’lilerin olduğu ortamda CHP’lilerle iş yaparken Meral Hanım onlara takılıp da arkalarından gitmesin” dedi.

‘BELKİ BİRÇOK YERDE BİZ ADAY ÇEKECEĞİZ’

Özhaseki, 31 Mart yerel seçimleri için MHP ile görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, “Bütün Türkiye biliyor ki, Kandil’in izni olmadan bazı yerlerde kimse ne aday ilan edebilir ne de ortaya çıkabilir. O zaman niye oralarda sadece Iğdır’ı sembol gibi söyleyip de, suç bastırır gibi veyahut da milli olduğunu göstermek ister gibi bir tavra giriyor ki; birçok yer var. Bunların hepsinde onlarca yerde aynı tavrı bekleriz ondan da” ifadelerini kullandı.

‘KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, sözlerine tepki gösteren AK Partili Özhaseki, şunları söyledi:

“Duyduğumuz zaman irkileceğimiz bir söz. Batıda da güya bize kaybettireceklermiş. Bunu nasıl yapıyorlar? CHP üzerinden yapıyorlar. CHP de büyük bir pişkinlikle bu işi devam ettiriyor. Bir taraftan PKK’nın siyasi uzantısıyla bu görüşmeleri önce saklamaya çalışıyorlardı sonra saklanamaz hale gelince, tam söyleyemiyorlar ama ‘Biz bunlarla görüşüyoruz ne var bunda’ diyen de yok. Ama bir mırın kırınla görüşmeye devam ediyorlar. Bir taraftan da milliyetçi oylara göz koyuyorlar. Tebrik etmek lazım. İkisini bir araya getirebilmek çok kolay bir şey değil. Şimdiki CHP yönetimi maşallah bunu da başardı. Şu ara sokağa girdiğinizde vatandaş bunların sözüne inanıyor mu? Asla öyle bir şey yok. Kendilerini kandırıyorlar.”

‘AK PARTİ VEYA MHP’NİN ADAY ÇEKMESİ ASLA ZOR BİR OLAY DEĞİL’

İllerden ve ilçelerden gelen raporlara göre Cumhur İttifakı için aday geri çekilebileceğini belirten Özhaseki, “Sıfatı hiç önemli değil. AK Parti veya MHP’nin orada aday çekmesi asla zor bir olay değil” dedi.

Özhaseki, açıklamalarının ardından Kızılay Meydanı’nı gezerek kent sakinlerinin sorunlarını dinledi. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla kurulan çiçek tezgahlarından karanfil alan Özhaseki, bu karanfilleri meydanda bulunanlara dağıttı. (ANKARA/DHA)

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.