ÖZGECAN’IN KATİLLERİNE SERT TEPKİ...

ÖZGECAN’IN KATİLLERİNE SERT TEPKİ...

Mersin’de (Tarsus) 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın (20) vahşice öldürülmesi, kadına yönelik şiddete karşı eyleme döndü.

                                                           Şuayip YAMAN

Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Ülkenin dört bir yanında protestolar ve eylemler düzenlendi.

ozgecan01.jpg

Özgecan’ın katillerine tepki için, ilçemizde de Çubuk Gençlik Kültür Derneği tarafından protesto eylemi düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen eyleme; Çubuk Gençlik Kültür Derneği, CHP İlçe Örgütü ve Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ve duyarlı vatandaşlar katıldı.

ozgecan02.jpg

Eyleme erkeklerde destek verdi.

Eylemde;

-Özgecan Aslan Ölümsüzdür!

-Katillere karşı her can Özgecan!!!

- Özgecan’ın hesabı sorulacak!

-Kadına uzanan eller kırılsın!

- Kadına şiddete hayır! Döviz ve pankartları dikkat çekti.

Çubuk Gençlik Kültür Derneği Kadın Komisyonu Temsilcisi Merve Küçükde yaptığı basın açıklamasında, “

ozgecan03.jpg

Değerli basın emekçileri ve Değerli Çubuk Halkı,

Bu yapacağımız açıklama bir vicdan muhasebesi ve bir insanlık muhakemesidir. 20 yaşında bir genç kızın önce tecavüz edilip ardından öldürülmesi ve bu da yetmiyormuş gibi yakılmasının yüreklerimizde bıraktığı acının dışa vurumudur.

Bu acı önce öfkeye ardından hesap soracak bir iradeye mutlaka dönüşecektir.

Ülkemiz her geçen gün bir karanlık girdabın içine itilmektedir. Başta iktidar temsilcilerinden olmak üzere, gazete ve televizyonlarda her gün kadının aşağılandığı, ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü açıklamalar yapılmaktadır.

‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözünü yanlış anlayanlar her gün kadınların onurlarını ayaklar altına almaktadır. Sizce de buna dur demenin zamanı gelmedi mi?

-6 Yaşında kız çocuğuyla evlenilebilir.
-Dekolte giyersen tecavüz normaldir.
- Kadın çalışırsa bayağılaşır.
-Hamileyken dışarı çıkmak ayıptır.
-Kadınlara ayrı otobüs verilsin.
-Kadının işi çocuk doğurup bakmaktır.

Türünden zırvalıklara ve kadını toplumsal hayattan soyutlayıp bir kuluçka makinesine çevirmeye çalışan zihniyete dur demenin zamanı gelmedi mi?

Geldi. Geldi de geçiyor bile!

Son 10 yılda 2 bine yakın kadın, baba, kardeş, koca tarafından katledilmiş ve neredeyse tamamına komik sayılacak cezalar verilmiştir. Toplum vicdanında yaralar açan bu duruma kayıtsız kalınmıştır.

İktidarın bu kayıtsız tavrı, birde yukarda saydığımız türden mesnetsiz açıklamalar birleşince katillere yön gösterilmiştir. Açık ki, ülkemizde ki kadına yönelik şiddetin odağında kadını dışlayan onu her türlü; kültürel, dinsel, siyasal, ekonomik baskıyla sindirmeye çalışan kapitalist sistem ve onun temsilcisi iktidar vardır.

Memleketteki uçan kuştan sorumlu olduğunu söyleyenlerin başta Özgecan Aslan kardeşimiz olmak üzere bütün kadın cinayetlerinden sorumlu olduğu ortadadır.

Mısırda Esma öldüğünde aylarca siyaset malzemesi yapanların, kimsenin tanımadığı halk düşmanı krallar öldüğünde yas ilan edip bayrağımızı yarıya indirenlerin böylesi acı bir olayda sessiz kalmaları manidardır. Özgecan’a söz olsun, bizler eşitlik bayrağını indirmeyecek, yukarılara taşıyacağız!

Bizler Çubuklu gençler olarak, katillerin en ağır cezalara çarptırılmasını, kadına yönelik aşağılayıcı, dışlayıcı uygulama ve açıklamaların derhal sonlandırılmasını ve anayasayla sabit olan kadın-erkek eşitliği ve laiklik kavramlarına yapılan saldırıların bir an önce durdurulmasını istiyoruz!

Boğazımızı düğümleyen, vicdanımızı yaralayan bu olaya tepki koyduğunuz, sesimize ses olduğunuz için teşekkür ederiz!

                                          ÖZGECAN ASLAN ÖLÜMSÜZDÜR! “
 

                                                                                    Çubuk Gençlik Kültür Derneği

 

Çubuk Gençlik Kültür Derneği Başkanı Can Kaderoğlu yaptığı açıklamada, “Zorbalığa ve zulme karşı direnmeyi bildik ve sürdüreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çubuk Şubesi Başkan Raziye Şengül, “Özellikle annelerimize sesleniyorum; Erkek çocuklarınıza iyi eğitim verin.. Onları kadın hakları konusunda bilinçlendirin” dedi.

Açıklamaların ardından ‘Atatürk Büstü’ önüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

ozgecan06.jpgozgecan11.jpgozgecan07.jpgozgecan18.jpgozgecan09.jpgozgecan10.jpgozgecan15.jpgozgecan14.jpgozgecan13.jpgozgecan16.jpg                                                          

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum