Tayfun Aydoğan

Tayfun Aydoğan

ÖZERK BİR FEDERASYON !‏

Yıllarca ülke futbolunun bir adım ileri gitmeyişi geçmişte Futbol Federasyonunun özerk bir yapıya sahip olmadıgının bir göstergesi kabul edildi.Siyasi görüşlerin bu kurum içersinde dönemin iktidar yapısına bağlı olarak söz sahibi olduğu söylendi.
 
17.6.1992 tarihinde 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu özerk hale getirilir. Kanunun 1.  maddesiyle, futbol faaliyetlerini millî ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu kurulur. 1992 yılında seçimle işbaşına gelen ilk TFF Başkanı da  Şenes Erzik olmuştur.
 
3 Temmuz 2011 tarihi hepimiz için unutulmaz bir tarih olarak hafızalarımıza kazındı...Bir dizi polis baskınları aramalar ve göz altılar günlerce süren emniyet ifadeleri ve tutuklamalar ülkemiz için yeni bir gündem oluşturdu.Belkide ülkemizin gündemini en uzun sure meşgul etmeye aday oldu.Evet gündemin adı FUTBOLDA ŞİKE adli makamlarca TEMİZ KARAMPONLAR operasyonu.
 
Maalesef ülkemin insanları, medyası, adli kurumlar (gizlilik kararı olmasına rağmen) ve Türkiye Futbol Federasyonu bu süreci iyi yönetemedi.
 
Operasyonlarla ilgili var olduğu iddia edilen, bütün delil sayılabilecek belgeler telefon kayıtları görüntüler medyada kol gezdi insanlarımız birer savcı, hakim ve avukat oldu.
 
Ve en başında bahsettiğim 1192 yılından bu yana özerkliği kabul edilen Türkiye futbol federasyonu bu seyreden süreçte ardı arkası kesilmeyen kararlar aldılar.Aldıkları her karar bir öncesini yok saydı.Bir kısım belgeler ellerinde olmasına rağmen net bir tavır ortaya koyamadılar (Açıklamaları somut delillerin olmaması) .
 
Futbolun uluslararası kurumu kabul edilen UEFA Kuruluşundan bu yana yapmadığını yaptı ve ülkemiz futboluna el attı.(Bunda Türkiye olmasının payı bence inanılmaz büyük) 1.5 saatte ülkemin savcısının hakiminin avukatının ve Tff nin yapamadığını yaptı kararını X takımın  kendi liglerine alınmayacağını belirtti.
 
Bunu yaparken de maalesef maşa kullandı çünkü ilerleyen zamanlarda meydana gelebilecek tazminat haklarından sıyrıldı.
 
Ben diyorum ki Futbol Federasyonu özerk olmadığını kanıtladı...Ben diyorum ki benim ülkemin insanı ülkeme ihanet etti, Ben diyorum ki ülkemin medyası para uğruna insanların gurur ve onurlarını ayaklar altına aldı Ve ben diyorum ki kurum kuruluş yada insanlar suçu ispat edilene kadar masumdur.
 
Efendim Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Çubuk'ta başarılı futbol günleri sizinle olsun.
 

Bu yazı toplam 8162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum