Özel Sebat Koleji Öğrencileri Konya'da

Özel Sebat Koleji Öğrencileri Konya'da

Ankara’nın önemli okullarında biri olan Sebat Koleji öğrencileri, ‘Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezisi’ etkinlikleri kapsamında Konya'yı ziyaret etti

Ankara’nın önemli okullarında biri olan Sebat Koleji öğrencileri, ‘Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet  Gezisi’ etkinlikleri kapsamında Konya'yı ziyaret etti

Başkent Ankara’nın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Özel Sebat Koleji, eğitim, kültür ve tarih gezilerine devam ediyor.

Sebat Koleji Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kısmet Bilen öncülüğünde öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezisi’ etkinlikleri kapsamında Konya'yı gezen öğrenciler, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Okulun 9-12’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı gezide Şeb-i Aruz etkinliği izlenirken, ‘Ne olursan ol, gel’ diyen ve tüm dünyada aşkın sabrın ve hoşgörünün sembolü olan Mevlana’yı tanıma ve anlama fırsatı buldular. 

Öğrencilerin motivasyonlarının arttırıldığı gezide Mevlana Müzesi ve Kelebekler Vadisi'ni ziyaret eden öğrenciler, mekanlar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Özel Sebat Koleji Müdürü Hayati Mercan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Eğitim Kurumu olarak öğrencilerimize yönelik çeşitli kütür, tarihi ve eğitimsel geziler düzenliyoruz. Ailelerimizin  başta bizlere, öğretmenlerimize ve devletimize emanet ettiği gençleri geleceğe hazırlamak için her türlü imkanı seferber ediyor." dedi.

Eğitim ve Öğretimin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de çok fazla önem verdiklerini anlatan Mercan, bu kapsamda Türkiye'nin tarih ve medeniyet mirasıyla gençleri buluşturmayı çok önemli bir görev olarak gördüklerini söyledi.

 

 

Sebat Koleji Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kısmet Bilen ise,  gezi hakkında şunları söyledi:

“Anadolu Selçukluları ve Karamanoğulları’na başkentlik yapmış, her köşesi tarih kokan Konya’yı tanımaya tropikal kelebek bahçesi ile başladık. Kelebekleri pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı bahçede 15 tür kelebeği onlar için hazırlanan yaşam alanında gözlemleme fırsatı bulduk. İkinci durağımız tarihi kilisesi camisi özgün mimarisini koruyan evleri ile adeta herkesin kendinden bir parça bulabileceği eski bir Rum köyü olan Sille Köyü oldu. Köydeki yaşanmışlıkları ruhlarında hisseden öğrenciler taş evlerin hikayesini anlamaya çalışırken yerleşim alanındaki her bir taşta geçmişin izlerini aradılar. Kültür mirası tarihi yapılarıyla modern şehir yapılarının yan yana yer aldığı şehrin sokaklarından geçerek kentin merkezini oluşturan Alaaddin tepesine ulaştılar Alaaddin camiini gezdiler buradan kentin ruhunu kavramak ve tüm şehri saran bu maneviyatı yaşamak için Mevlana müzesine gezdiler. Mevlana’nın dergah olarak yaşamını sürdürdüğü öldükten sonra da türbesi olan bu yapıyı ziyaret ettiler. Edebiyat öğretmenlerinden Mevlana’yı onun hayatını eserlerini ve tekke tasavvuf edebiyatı açısından önemini dinlerdiler. Civardaki diğer cami ve müzeleri ziyaret eden öğrenciler keyifli bir gezi molası vererek adım adım Konya sokaklarını dolaştılar. Etli ekmeğinin tadına baktılar ve alışveriş yaptılar. Son olarak Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden örneklerin içinde yer aldığı Ecdad Parkı’na bir tatlı huzur almaya gittiler.”

Öğrenciler ise Konya'da bulunmaktan ve organizasyona katılmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

                  

                  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.