Özden, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Özden, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Özden, Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Lokman Özden, Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, mahalle ve köy muhtarlarının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Çubuk Muhtarlar Derneğinde yapılan istişare toplantısına Başkan Özden, İl Genel Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kalender ile tüm mahalle ve köy muhtarları katıldı. Muhtarların kendisinin çalışma arkadaşları olduğunu ifade eden Başkan Özden, belediye başkanının da muhtarlarında aynı gaye ile hareket ettiklerini söyledi. İşlerinin halka hizmet olduğunu kaydeden Başkan Özden, ''Biz hepimizde yerel yöneticiyiz, tek farkımız ölçeklerimizin farklı olmasıdır'' diyerek,
muhtarların gölgelerinde yapılanlardan sorumlu ve yaptıkları ile de vatandaşlara örnek olan insanlar olduğunun altını çizdi.
Muhtarların belediye ile birlikte hareket etmeleri gerektiğini de vurgulayan Başkan Özden, ''Bölgelerinizde yapılan yapılaşmaları öncesinden bizim ile paylaşırsanız, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz size yol gösterir, bilgi verir ve bu şekilde hem siz hem de vatandaş mağdur edilmemiş olur. Dere yataklarına ve heyelan bölgelerine yapı yapmak hem tehlikeli hem de suçtur. Kimse bizden ve sizden kanun ve yöneltmelikte olmayan iş ve işlem yapmamızı istemesin. Biz hizmet ederken sıkıntı yaşamak istemiyoruz.
Kanunları ve mahkeme kararlarını da uygulamak zorundayız'' dedi.
Köylerde alınan imar harçlarının merkezde alınan imar harçlarının dörtte biri oranında olduğunu da hatırlatan Başkan Özden, ilçede imara uygun yapılaşma yapılacağının altını çizdi. İlçede yapılan alt yapı, kanal, yağmur suyu ve içme suyu çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Özden, ''İlçemizde içme suyu boruları değişmeye başladı. İnşallah doğalgaz alnında Bir buçuk milyon dolarlık yatırım yapılacak. Yapılacak yatırımla birlikte ilçemizde doğalgaz oranı yüzde 75'e çıkacak. Köylerimizde de suya
ilişkin ne kadar sorun varsa çözümlenecek'' şeklinde konuştu.
Hayvancılığa ilişkin sorunlara da değinen Başkan Özden, merkez mahallelerde hayvancılık yapılmamasının sadece kendilerinin kararı olmadığını ve bunun genel bir sorun olduğunu söyleyerek, ''Havaalanı etrafında bulunan ahırlar ve merkezde bulunan ahırlar kaldırılacak. Bu sadece bizim kararımız değil, valiliğin de kararıdır. 4 kilometrekarelik alanda ve merkezde bulunan ahırlar kaldırılacak. Biz kararı uygulamakla yükümlüyüz. Ancak havalimanının çevresinden hariç köylerden mahalleye dönüşen yerlerde ve
köylerde hayvancılık yapılabilecek. Buna kimse müdahale etmez. Uluslararası havalimanının etrafında kötü kokuya da kimse müsaade etmez'' diyerek, havalimanın etrafında meydana gelen kokunun sadece Çubuk'un sebep olduğu gibi bilginin yanlış olduğunu hatırlattı. Özden, Akyurt bölgesinde 7000 hayvanın olduğunu ve Çubuk bölgesinde de sadece 2160 hayvanın olduğunun altını çizdi.
Toplantıda canlı hayvan pazarıyla ilgili soruyu da cevaplayan Başkan Özden, hayvan pazarına menşei şahadet namesi ve pasaportu olmadan hayvan alınmayacağını belirterek, ''Bu konuda birinci aydan itibaren alınmış bir karar var. Hayvan hırsızlığını ve kaçakçılığı önlemek için ilçe hıfzıssıhha kurulunca böyle bir karara alındı. Bizlerde bunu uygulamakla yükümlüyüz. Sizlerde vatandaşları en iyi şekilde bilgilendireceksiniz ve vatandaşı mağdur etmeyeceksiniz'' dedi.
Başkan Özden'in konuşmasının ardından muhtarlar bölgeleriyle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini tek tek söz alarak ilettiler. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başkan Özden, muhtarların tüm talep ve sorunlarını not aldıklarını ve kendileri ile ilgili olanları çözüm getireceklerini söyleyerek, ASKİ ve Özel İdaresi ile ilgili olanlarında takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.



 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.