Oto hırsızlarına operasyon

Oto hırsızlarına operasyon

Çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip piyasaya sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

İhbarı değerlendiren Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip piyasaya sürdükleri öne sürülen kişileri takibe aldı.
Yaklaşık 4 ay süren takibin ardından Çubuk Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla harekete geçen polis, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Çubuk ve İvedik sanayi sitelerinde depo olarak kullandıkları yerlerde 11 çalıntı araç ile çok sayıda otomobil yedek parçası ele geçirildi.
Zanlılardan üçü, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 zanlı mahkemece serbest bırakıldı, 1 kişiye de adli kontrol şartı getirildi.
Mahkeme, otomobil hırsızlığı suçundan Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan suç örgütünün elebaşı Mahsuni E'nin telekonferans yöntemiyle ifadesini aldı. Bu operasyon kapsamında da tutuklanan Mahsuni E'nin, otomobil hırsızlığı suçundan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.
"Sahibinden temiz araç"
Yakalanmamak için telefon kullanmayan, internet üzerinden mesajlaşmada kullanılan bir program aracılığıyla haberleşen zanlıların, çalıntı araçlara "kaplan", motor ve şasi numaralarını değiştirdikleri araçlara da "armut" dedikleri tespit edildi.
Bu nedenle operasyona "Kaplan" adı verildi.
Zanlılardan "kör" lakaplı, İbrahim E'nin yüzde 75 oranında görme özürlü olduğu ancak bir otomobili 1 saat içinde bir aracı "change" edebildiği belirlendi.
Zanlıların çaldıkları araçlardan bazılarını Kastamonu'da tamircilik yapan Çınar H. aracılığıyla piyasaya sürdükleri, bazı araçları ise internet üzerinden "sahibinden temiz araç" diyerek değerinin altında vatandaşlara sattıkları tespit edildi.
Suç örgütünün çaldıkları araçlardan elde ettikleri parayla Çankırı Caddesi'ndeki pavyonlarda harcadıkları belirlendi.
Zanlıların çaldıkları araçlar, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne getirilip buradan sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/gundem/oto-hirsizlarina-kaplan-operasyonu-2068578

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum