ÖĞRENCİLERDEN “AYYILDIZ” VE “AFRİN” KOREOGRAFİSİ...

ÖĞRENCİLERDEN “AYYILDIZ” VE “AFRİN” KOREOGRAFİSİ...

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi (Çubuk Lisesi) öğrencileri; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de düzenlediği‘Zeytin Dalı Harekâtı'na destek amacıyla okulun bahçesinde “ay yıldız ve “Afrin” koreografisi yaptı.

 Şuayip YAMAN

Öğrenciler, “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” hazırlıkları çerçevesinde Okul bahçesinde “ay yıldız” ve “Afrin” koreografisi oluşturarak Zeytin Dalı Harekâtı'na destek verdi.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek amacıyla ay yıldız ve Afrin koreografisi yapıldı.

Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, “Çanakkale Türküsü” eşliğinde koreografiye başladı. Diğer öğrencilerin de alkışlarla destek verdiği koreografide güzel görüntüler ortaya çıktı.

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, “Çanakkale Savaşı şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir.

 

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıklar da en az Çanakkale kadar önemlidir.

 

Gençlerimiz bu önemli olayları unutmamalılar. Bu yaşananların sürekli hafızada canlı tutulması, gençlerimizde farkındalık yaratabilmesi adına böyle bir köşenin yapılması çok önemli.

 

Allah o geceyi bir daha bizlere yaşatmasın. Şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı bu cennet vatana sahip çıkmak, şüphesiz başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin en önemli vazifesidir.

 

Bu, dün Çanakkale'de bugün Afrin'de olur. Emanete sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

 

Bu etkinlikte emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutlarım.

 

Çubuk Lisesi Müdürü Mustafa MESCİOĞLU, yaptığı açıklamada, Harekât’a katılan Mehmetçik'e destek vermek ve “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” hazırlıkları münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenledik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.

 

İlçe genelinde vatan ve bayrak sevgisini artırmak istediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN, "Al bayrak için nice şehitlerin canını seve seve verdiklerini anlatmak istiyoruz. Mehmetçiğimize selam ve dualarımızı göndererek, her daim onlarla olacağız.

Program sonrası katılımcı, öğretmen ve öğrencilere Çanakkale Savaşı sırasında askerlere dağıtılan öğün olan Üzüm Hoşafı ve Ekmek ikram edildi

 

Okul Girişinde “Özel Bölüm” Açılışı...

 

Şehitlerimizin sürekli anılması amacıyla öğretmenler tarafından uzun bir süredir üzerinde titizlikle çalışılan ‘Özel Bölüm’ün Açılış Kurdelesi; İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN- ve Şube Müdürü Ömer İPEK, Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi (Çubuk Lisesi) Müdürü Mustafa MESCİOĞLU tarafından kesildi.

 

Özel Bölüm’de:

 

  • Atatürk Köşesi (İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe).
  • “Gergi Tavan” Türk Bayrağı.
  • Geçmişten Günümüze Müdürlerimiz.
  • Okul Tarihçesi.
  • Okul Ödülleri.
  • İlçemizin Verdiği Şehitler.
  • Şehit Astsubay Ömer HALİSDEMİR’in de fotoğrafının yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi". Dikkat çeken köşelerdi.

 

Ayrıca; Çanakkale Savaşı’nı anlatan ‘resim sergisi’ de açıldı.

dscn0463-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.