Oğlaklar Minik Umut'un Oyun Arkadaşı

Oğlaklar Minik Umut'un Oyun Arkadaşı

Çubuk'ta hayvancılıkla uğraşan ailesiyle Aydos Yaylası'na çıkan 2 yaşındaki Umut Alabaş'ın oyun arkadaşı oğlaklar oldu.

Çubuk'tan, nisan ayı başında, Aydos Yaylası'na çıkan göçerler arasında Alabaş ailesi de bulunuyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan Hasan Hüseyin ve Fatma Alabaş çiftinin 2 çocuğundan biri olan 2 yaşındaki Umut, günün büyük bir bölümünü oğlaklarla oynayarak geçiriyor.

Yaylada hayvanları otlatan anne ve babasına eşlik eden minik Umut, bazen kucağına alarak bazen de kulağından tutup çekerek emmeleri için oğlakları annelerinin yanına götürüyor.

"Oğlaklarla oynuyor, bize yardımcı oluyor"

Baba Hasan Hüseyin Alabaş, oğlunun yaşı küçük olmasına rağmen kendisine ve annesine çok yardımcı olduğunu belirtti.

Alabaş, "Oğlaklar, 14-15 günlük. Burada gördüğünüz gibi emzirme işlemini yapıyoruz. Keçilerin sütlerini sağmıyoruz çünkü hanım yalnız, adam yok. Umut arkadan keçileri sürüyor, biz de önden seçiyoruz. O bir taraftan oğlaklarla oynuyor, bir taraftan da bize yardımcı oluyor. Oğlaklardan tuttuğu gibi getiriyor." dedi.

Kendisini bildi bileli hayvancılıkla uğraştıklarını belirten anne Fatma Alabaş da bakacak kimse olmayınca çocukla yaylada yaşamanın zor olduğunu söyledi.

Anne Alabaş, şunları kaydetti: 

"Önceden keçileri sağıp sütleriyle peynir falan yapıyordum, şimdi çocuk olunca yapamıyorum. Ben oğlakları, eşim de davarları güdüyor. Çocuğun bize 2 sene bir zorluğu oldu. Şimdi ise faydası olmaya başladı. Keçilere bakıyor, onları arkalarından sürüyor. Bizim hayatımız böyle geçiyor. Bu hayata alıştık artık, o kadar zorluk çekmiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.