“OF GENÇLİK HAREKETİ’NDEN   AKKUZULU İLKÖĞRETİ’ME BÜYÜK JEST...

“OF GENÇLİK HAREKETİ’NDEN AKKUZULU İLKÖĞRETİ’ME BÜYÜK JEST...

Ankara'da yaşayan Of’lu gençlerin bir araya gelerek kurduğu “Of Gençlik Hareketi Derneği” üyeleri, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Akkuzulu Mahallesi'nde bulunan Akkuzulu İlkokulu’ndaki tadilat çalışmalarını 5 günlük bir çalışmanın ardında

 

                    Şuayip YAMAN

 

Haber-Yorum

 

Ankara'da yaşayan Of’lu gençlerin bir araya gelerek kurduğu “Of Gençlik Hareketi Derneği” üyeleri, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Akkuzulu Mahallesi'nde bulunan Akkuzulu İlkokulu’ndaki tadilat çalışmalarını 5 günlük bir çalışmanın ardından tamamladı.

 

Okulu gezen ve yapılan çalışmalar sonrası okuldaki değişiklikleri şaşkınlıkla izleyen İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, eğitime katkılarından dolayı Of’lu gençlere teşekkür ederek, "Okulda tadilat başlamıştı, geri kalan kısmını da “Of Gençlik Hareketi Derneği” üyeleri tamamladı. Biz de bugün buraya geldik ve gerçekten okulumuzun pırıl pırıl olduğunu gördük. Bu Hareket’e çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da farklı yerlerde bu hizmetlerin devamını görmek istiyoruz" dedi

.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan da gördüğü manzara karşısında duygulandığını belirterek, "Gençlerimizin böyle bir örnek çalışması gerçekten takdire şayandır. Bir kere daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Of Gençlik Hareketi Derneği üyeleri, Akkuzulu İlkokulu Okul Müdürü ve  öğretmenleri ile el ele vererek, birlikte kolları sıvadılar, okulu baştan yarattılar.

 

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Of Gençlik Hareketi Derneği’ne destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ve onlara bir teşekkür plâketi takdim etti. Plaketi dernek adına dernek üyesi Murat Zengin aldı.

 

Of Gençlik Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı Nizam Demircioğlu, “Kahvehanelerde ve kulüplerde boş vakit geçirmenin yerine insanlara faydalı olmak için bir araya geldik.

 

Elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği kadar yardım edeceğiz. Milli Eğitim’in okullarımıza katkısı tabii ki inkâr edilemez bir gerçektir. Bunların yanında bizim katkımız devede kulaktır.

 

Bu çalışmalara okul yönetimi ile 2 ay önce başladık. Boş zaman geçirmeyelim dedik. Birlikte hareket ettik. Devletimizin tabii ki katkısı büyük. Biz mikro milliyetçilik yapmadık. Bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan ve birlikte çalışan okul yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

 

Dernek ve Okul yönetimi birlikte, engelli bir kız öğrencimiz için engelli rampası yapmışlar. Ona engelli arabası hediye ettiler. Engelli tuvaleti almışlar. Okul yönetimi onu bayan öğretmenlerin tuvaletine monte edecekmiş.

 

Dernek üyelerinin Okul’a katkı ve destekleri saymakla bitmez. Okul öğrencilerine çalışma kitapları hediye etmişler. Onlara ücretsiz seviye tespit sınavı ayarlayacaklar.

 

Projeksiyon cihazı, su cihazı almışlar. Öğrencilere dağıtılması için oyuncak almışlar, kitap yardımı yapmışlar.

 

Sınıfları, kütüphaneyi boyamışlar.

 

Akkuzulu İlkokulu Müdürü Ali Ağırkaya , “Okulun tadilat ve tamiratında destek ve katkılarını esirgemeyen başta “Of Gençlik Hareketi Derneği” üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

Müdür Ağırkaya, “Müdür olmak demek makamı doldurmak, koltukta oturmak değil”

 

Of Gençlik Hareketi Derneği üyeleri ile Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma vasıtasıyla tanışmışlar. Okul öğretmenlerinin de desteği ile birlikte okulun tadilat ve tamiratı ile okul bahçesinin düzenlemesini yapmışlar. Masraflarını ise ceplerinden karşılamışlar..

 

Alt ve üst katın salonlarını, kapılarını ve merdivenlerini çiçek desenleri ve motifleri ile süslemişler. Tuvaletlerde el kurutma makineleri bile var.

 

Derneğin üyelerinin her birinin bir yerlerde görevleri var. İki sınıfı boyamak için gelmişler 5 sınıfı birden boyamışlar.

 

Sınıfların tadilat ve boyası hafta sonları (cumartesi ve pazar günleri) yapılmış.

Eğitim ve öğretimi aksamamış...

 

Dernek üyelerinin çoğu yönetici konumunda ama bir amele gibi gece geç saatlere (24.00’lere) kadar çalışmışlar. İçlerinde Çubuklu kardeşlerimiz bile var.

 

Müdür Ağırkaya, “Memleketimizin çocuğu okuyacaksa biz elimizden gelenin daha da fazlasını yapmaya gayret edeceğiz” diyen Müdür Ağırkaya öğrencileri çok iyi tanıyor. Onlarla arkadaş gibi. Onlarla sorunu yok. Onlarla bir ağabey, kardeş gibi. Sorunları konuşarak birlikte çözüyorlar.

 

“Okulda bırakın müdürlüğü, yerine göre bir öğretmen, bir memur, bir hademe bile olurum. Makam ve unvanda gözüm yok” diyen Müdür Ağırkaya, “Bu Mahalle’ye gelirken, “Köy sıkıntılı” dediler. Ben zevkle geldim. Şimdilerde ben de bir Akkuzululu oldum” diyor. Bunu ise büyük bir içtenlikle söylüyor.

 

Of Gençlik Hareketi’nde Zeki Albayrak (Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı), Ali Yıldız (Oflular Dernek Başkanı), Nizam Demircioğlu (Of Gençlik Hareketi Başkan Yardımcısı), Kadem Çoruhlu, Murat Zengin, Reşat Yılmaz, Enis Yılmaz, Erdoğan Aynacı, İsmail Altın, Tunca Meriç, Murat Meriç, Köksal Hacımustafaoğlu, Ufuk Yıldız, Abdullah Bağ, Murat Albayrak, Fatih Alemdar, Sabri Koz, Mustafa Hacımustafaoğlu,, Haydar Kudoğlu, Habib Yılmaz, Halil Yılmaz gibi hepsi birbirinden değerli, sağduyulu, sorumluluk sahibi saygıdeğer kardeşlerimiz var.

 

Oklu müdürü ve yönetimi bunların hepsiyle de dost ve arkadaş olmuş...

 

        Müdür Ağırkaya’nın on parmağında on marifet”

 

“Kimseden herhangi bir beklentimiz yok” diyen Müdür Ağırkaya, “Kütüphaneyi tamir ettik. Kütüphane barkotlu, öğrencilerimizin de barkodu var. Barkodunu okutarak kitap alabiliyor.”

 

Ayrıca, Okul’a İstanbul’daki bir hayırseverden hediye kitaplar gelmiş, Müdür bey onu aracıyla okula getirmiş...

 

Tek sıkıntımız kargo parası onu da cebimizden karşılıyoruz.

 

Çevremizdeki dört köyden taşımalı öğrenci geliyor. Öğrencileri araçları gelene kadar bir sınıfta tutuyoruz. Orada ders çalışıyorlar. Zaman zaman da onlara test çözdürüyoruz.

 

Analitik yayınları öğrencilerimize yılda 8 defa ücretsiz sınav yapacak.

 

Müdürün özverili çalışmaları saymakla, anlatmakla bitmez...

 

Bir gün aracıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na gitmiş. Yayın Dairesi Başkanlığından aldığı yüzlerce Kuran’ı Kerim, ilmihal ve meal kitaplarını başta Akkuzulu olmak üzere çevremizdeki köylere dağıtmış..

 

Müdür Ağırkaya da, dur durak yok. Takım elbiseyi neredeyse çok az giyiyor. Takım elbiseli iken bile ellerinde boyalar var. Çalışma elbisesi aracında devamlı hazır duruyor. Arabasının içi adeta bir atölyeyi andırıyor. Ankara’dan getireceği bir şey için araç sıkıntısı çekmiyor, kendi aracını kullanıyor.

 

Adeta bir özel okul havası yaratmış.

 

Her sınıfta bilgisayar var. En önemlisi de bilgisayarlardan çıktı alınabiliyor. Fotokopiye para verme dönemleri ortadan kalkmış, dolaysıyla fotokopiye verilen binlerce liralık harcamalar da ortadan kalkmış... Bu suretle ödevlerin çıktıları ücretsiz olarak fazlasıyla alınabiliyor.

 

Ayrıca her sınıfta projeksiyon makinesi var. Sadece 2 sınıfta yok. Müdür bey, “bozuk sağlam 2 adet projeksiyona ihtiyaç var” diyor. Çünkü projeksiyonu da tamir edebiliyor.

 

Merdivenler, sınıflar, salonlar çiçek motifleri ile bezenmiş...

 

Tuvaletler tertemiz ve ışıl ışıl...

 

Öğretmen odası ana sınıfı yapılmış.

 

Öğretmenler odası çok küçük. 12 öğretmen teneffüslerde bu daracık odada dinleniyor.

 

Müdürün makam odası çok küçük. Müdür muavini ile aynı odayı paylaşıyor. Zaten makamında da pek oturmuyor.

 

Okulda köylüler için zaman zaman ‘Okuma-Yazma’, ve Yağlı Boya Resim Kursu veriliyormuş.

 

Müdür Ağırkaya’nın 10 parmağında 10 hüner var. Hemen hemen her şeyden anlıyor. Bilgisayarları bile kendisi tamir ediyor.

 

Müdür Ağırkaya bozulan kaloriferi bile tamir etmiş...

 

Okul müdürünün okulun dış cephesi ile ilgili projeleri de var. Pencereler arasında kalan boş yerleri görsellerle donatmak istiyor. Buralara gelmiş geçmiş cumhurbaşkanlarımızın portrelerini koyacak, diğer kısımlarına da matematikle ilgili olarak formüller, arpım cetvelleri ve çiçek motifleri süsleyecek.

 

Okulda öğrencilere neredeyse her gün ücretsiz kurs veriliyor. Ayrıca destek eğitimleri veriliyor.

 

Atıl durumdaki bir oda kütüphane yapılmış. Akkuzulu da ki okulun eksikliklerini ve müdürünün methini duyan Bursalı bir hayırsever işadamı (ŞKM Mobilya’nın sahibi) buraya kütüphane dolapları ve yedek malzemelerini göndermiş.. Halbuki o şirket kütüphane üretmiyormuş, okul için özel bir çalışma yapmışlar.

 

Müdür Ağırkaya sosyal aktivitelere de ağırlık veriyor. Okul öğrencilerini Çubuk Belediyesi’nin otobüs desteği ile Feza Gürsoy Bilim Merkezi’ne ve Armada Müzesi gezilerine götürmüş..

 

Okulda folklor çalışmaları yapılıyor. Erkek ve kız futbol takımları var. Şu günlerde onların müsabakaları yapılıyor. Yalnız müsabakaların bir özelliği var. Çayırların olduğu Akkuzulu Mahallesi’nde, Akkuzulu İlkokulu’ndaki sınıflar arası maçlar çim sahada değil, okulun beton zeminle donatılmış bahçesinde yapılıyor. Ne hazin bir durum...

 

Akkuzululu gençler de boş vakitlerinde okulun beton zemininde top oynuyorlar. Öğrenciler de ders bitiminde okul bahçesinde ayı çeviriyor, buna bazen öğretmenler de katılıyor.

 

Akkuzululu gençler Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’dan futbol sahası istiyorlar.

 

    Müdür Ağırkaya, “Akkuzulu değişirse Çubuk değişir”

 

Müdür Ağırkaya da mesai mefhumu da yok. Evini bile unutmuş.. Onun için varsa yoksa okul... Durum böyle olunca köylü köysüz işten anlayan herkes de ona destek veriyor.

 

Müdür Ağırkaya, “Benim için önemli olan memleketimin çocuğu, gerisi teferruat” diyor.

 

Müdürün son sözü, “Akkuzulu değişirse Çubuk değişir” oldu.

 

Akkuzulu İlkokulu’ndaki modern ve çağdaş değişimin reklamla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Darısı diğer okullarımızın başına...


Akkuzlu İlkokulu’ndaki değişim; tamamen okul müdürü, okul yönetimi ve öğretmenlerin özverisinden kaynaklanan bir olay. Umarım bu mükemmel ve imece usulü çalışma tüm okullarımıza ve özellikle de okul müdürlerimize örnek olur...

akkuzulu1-vert.jpgakkuzulu2-vert.jpgakkuzulu3-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum