MUHTARLAR DERNEĞİ’NDE SADIK CAN YENİDEN BAŞKAN...

MUHTARLAR DERNEĞİ’NDE SADIK CAN YENİDEN BAŞKAN...

Üç adayın yarıştığı seçimde Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can yeniden seçildi.

 

Şuayip YAMAN

Çubuk Muhtarlar Derneği’nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı,  Çubuk Belediyesi Meclis ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda saat 11:00’de gerçekleşti

Başkanlığa seçilen Sadık Can 34 oy alırken; Diğer adaylardan Abdullah Esre 26 oy, Ömer Tiftikçi ise 24 oy,aldı. .

Seçimin dikkat çeken olayı ise; ilçemizde “İlk Kadın Muhtar” olarak tarihe geçen  Dalyasan Mahallesi Muhtarı( Gülsüm Kahyaoğlu’nun 3 listede de yer almaması idi.  

Kongre’de Divan Başkanlığına Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal, Divan Başkan Yardımcılığına Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Başkaya, Kâtip üyeliğe ise Fatih Akgül seçildiler.

Kongre’ye; İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş,  AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP  İlçe Örgütü Başkanı Can Kaderoğlu ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, MHP  Çubuk İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı ve İlçe yönetim kururlu üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Çubuk Belediyesi Meclis üyeleri,  İlçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günden Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can gündem gereği kürsüye gelerek 2 yıllık Faaliyet Raporu’nu anlattığı konuşmasında Görev yaptığımız 2 yıl süre zarfında yönetim kadromuzla birlikte tam

İlçenin sorunlarını ilgili mercilere ulaştırdık, takibini yaptık. Sizleri mutlu ettiysek ne mutlu bizlere. Bu çatı önemli bir çatı.. Sorunların birlikte bir araya getirilip bu çatı da çözülmesi yönetimimiz için önemli bir olaydı.. Bu çatıdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik çok önemlidir. 

Büyükşehir Kanunu’ndan kaynaklanan hizmet akışında; Büyükşehir ile ilgili olanlarını Büyükşehir’e iletiyoruz.

Bu süre zarfında mahallelerimize en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık.

Bizleri tekrar seçerseniz çalışmalarımızı aynı şevk ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Seçilemez isek yeni seçilecek yönetime destek ve katkılarımız devam edecektir.Faaliyet

 

PROTOKOL KONUŞMALARI...

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Kongremizin İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum..

2 yıldır hizmet veren Sadık Can ve yönetiminden Allah razı olsun.

Hepsine de başarılar dilerim. Seçilecek başkan ve yönetimine de başarılar dilerim. Kim seçilirse seçilsin birlikte ilçemize hizmet vermeye devam edeceğiz...

Seçildiğimiz günden beri muhtarlarımızla sürekli olarak istişare halindeyiz.

Muhtarlarımız en uçtaki görev yapanlardır. Muhtarlarımızın üstün çaba ve gayretiyle görevimizde başarılı olmaya çalışıyoruz.

Sizlerden aldığımız talep ve istekleri arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde değerlendirip hizmet vermeye özverili bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Tabii ki bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hükümetimizden de destekler alıyoruz.

İlçemiz büyüyen nüfusu ile ilerleyen yıllarda tarım ve hayvancılığın yanı sıra eğitim, turizm ve sanayi ilçesi de olacak.

Bugün 16. Uluslar arası Kültür ve Turşu Festivalimizin açılışını yapmak üzere saat 17:00’de bir “Kortej Yürüyüşü” başlatacağız.

İlçemize, Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olsun...

Bu Yürüyüşe hepiniz de davetlisiniz.

Bugün muhtarlarımızın 11. Kongresini yapacağız. Amacımız birlikte İlçe halkına hizmet etmek. İlçe halkımızın huzur ve güveninin sağlamaktır.

Bugün Abdullah, Ömer ve Abdullah ağabeylerimiz sizlere ve ilçemize hizmet için yarışacaklar.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu ilkeler doğrultusunda “Türkiye Yüzyılımızı” kutlayacağız.

Yerli bir ürünümüz olan “TOGG”  onur ve gurur kaynağımızdır.

100. Yıl coşkusu içinde bulduğumuz doğalgazımızla, petrolümüzle ve diğer yenliklerimizle devam ettireceğiz.

İlçemizde geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen;

  • Gençlik Merkezimiz ile,
  • Buzlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksleri ile,
  • Üreticilerimize Fide Dağıtımı ile faydalı hizmetler yaptık. Bu hizmetler artarak edecek.

Ülkemiz de 6 Şubat’ta meydana gelen “Büyük Deprem Felaketi” sonrası meydana gelen zor günleri yardımsever ve hayırsever ilçe halkımızın da destek ve katkılarıyla birlikte atlattık. 

Bu konuda İlçe halkımıza ve muhtarlarımıza ve emeği geçen Belediye personelimize çok teşekkür ederiz.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ); Esenboğa Kampusu ve Çubuk Yerleşkesi’nde öğrenci sayısı gittikçe artıyor.

Ayrıca Üniversitemizin geçtiğimiz yıl Eğitim ve Öğretim yılının açılışında “Coğrafi İşaretli” turşumuzu tekrar dünyaya tanıtmış olduk.

İlçemiz istihdamının gelişmesi anlamında Yazır Mahallesi’nde fabrika bacaları yükselmeye.başladı. Yazır Sanayi alanında uluslar arası düzeyde başarı sağlayacağımız yatırımlar artarak devam ediyor.

Sünlü Mahallesi’nde “500 Konutlu TOKİ Projesi” büyük bir hızla devam ediyor. 

Yeni Şabanözü Yolu genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

52 dönümlük “Millet Bahçesi” nin yapımı tamamlandı. Halkımıza hizmet vermeye başladı. Resmi açılışı yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak.

Bilindiği üzere eski Çubuk Şehir stadı arkasında yer alan “Spor Salonu” yıkılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanımızın katkılarıyla 1.000 seyirci kapasiteli salonun yapımı devam ediyor.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Ömür Dede Semt Pazarı adıyla 1.700 m2.’lik Kapalı Pazar yerimizi hizmete açtı

İlçemiz de belediyemizin başlattığı  “Asfalt Serimi” devam diyor. 30 bin ton asfalt serimi 7 mahallemizde devam ediyor.

Atatürk Caddesi’nde  18.900 m2.’lik alanda “Dış Cephe“ kaplaması ihalesi yapılarak, “Dış Cephe Lokal Sağlıklaştırılması” tamamlandı.

Biraz sonra seçilecek Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanımızı ve yönetimini şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

,Büyüklerimiz bizim ağabeyimizdir. Tecrübelerinden her zaman faydalanmak isteriz. Önemli olan ilçemizin güzel hizmetlere kavuşması...

Kongre’nin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi tekrar Festival’imize bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Adem KeleşMuhtarlık müessesesi  1864’den beri faaliyette olan ve Devletin vatandaşlarına hizmetlerinden birini yerine getiren bir teşkilattır.

Bu yüzden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

Yerel demokrasinin sağlanması ve yerel halkın temsil edilmesi adına önemli aktörler bulunmaktadır. Bu aktörlerden birisi de hiç şüphesiz mahalle muhtarıdır.

Siyasal katılma eyleminin önemli biçimlerinden olan seçimlere iştirak etme davranışı ile belirlenen mahalle muhtarlığı, demokrasinin yerel düzeyde işletilebilmesi açısından dikkate değerdir.

Bu çerçevede seçilen mahalle muhtarları da biçimlenen siyasal tercih sonucu göreve gelen seçilmişler olma özelliğindedirler. Araştırma, demokratik yöntemlerle seçilen muhtarların, demokrasi algısını, söylem analiziyle çözümlemeyi hedeflemektedir

Muhtarlık teşkil ettiğinden beri ülkemizde demokrasi gelişmeye başlamıştır.

Bu da demokrasinin gelişmesi açısından çok önemlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gayret ve çabaları ile muhtarlarımız 12 yıldır çok iyi imkânlara erişmiştir.

İlçemizdeki fakir-fukaranın tespit edilmesi, şehit ve gazilerimize yakınlaşma, Vefa Destek gruplarına destekleri inkar edilemez bir gerçektir.

Son 4 yıl içerisinde sizlerle birlikte başarılı hizmetlerimiz oldu. Her toplantıda birlikte Çubuk halkına hizmet için gayret gösteriyoruz.

Muhtarlar Seçkin eve Seçilmiş” kişilerdir.

İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı gayret ve başarıyı gösterirler.

Bu vesile ile Çubuk Muhtarlar Derneği’nde görev yapan başkan ve yönetim kurullarına  İlçemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor. Yeni seçilecek başkan ve yönetimine ise başarılar diliyorum. diyerek konuşmasını sonlandırdı.

DENETİM KURULU RAPORU VE MALİ HESAP RAPORUN UN GÖRÜŞÜLMESİ VE RAPORLARIN İBRASI

Denetim Kurulu Raporu, Ovacık mahallesi Muhtarı Bayram Kesen tarafından okundu. Rapor üzerinde söz alan olmadı.

Mali Hesap  Rapor, Fatih Mahallesi Muhtarı Emrah Bozkurt tarafından okundu. Raporlar hakkında söz alan olmadı.

Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ve Mali Hesap Raporu; Genel Kurul üyelerinin oylarına sunuldu. He rüç raporda ayrı ayrı oybirliği ile kabul edildi.

TAHMİNİ BÜTÇE’NİN GÖRÜŞÜLMESİ VE İBRASI

Tahmini Bütçe, Yukarı Emirler Mahallesi Muhtarı Hıdır Karataş tarafından okundu. Paor hakkında söz alan olmadı. Genel Kurul üyelerinin oylarına sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜYE AİDATLARI İLE İLGİLİ ÖNERGE...

50 lira olan Üye Aidatlarının 200 TL.’ye liraya çıkarılması ile ilgili önerge, Genel Kurul’un oylarına sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edildi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ...

Adayların konuşma yapmadığı seçimde Divan Başkanı Muammer Köksal, seçime katılan 3 adayın da listelerini teker teker okudu.

Seçimler; Gizli oy ve açık sayım ile yapıldı.

İlçemizdeki 84 mahalle muhtarının tamamının katıldığı seçimde,

Oyların adaylara göre dağılımı;

Yazır mahallesi Muhtarı Sadık Can: 34 oy,

Aşağı Çavundur Muhtarı Abdullah Esre: 26 oy,

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Ömer Tiftikçi: 24 oy aldı.

Bu sonuçlara göre Sadık Can ve listesi seçimi kazandı.

Bu suretle Sadık Can ikinci kez Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı seçilmiş oldu.

Sadık Can Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine;  Hıdır Karataş, Emrah Bozkurt, Rifat Tutar, Davut Kiraz, Bekir Yaman, Halil Göksel, İsmail Doğan, Siyami Erdoğan, Nazım Küçükbayraktar, Satılmış Ertürk,

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Hasan Bal, Bayram Kesen, Yücel Özdemir,

Başkent Muhtarlar Federasyonu Üst Kurul Delegeliklerine ise; Satılmış Kuvvet, Emrah Bozkurt, Hıdır Karataş, Halil Göksel, Bayram Keser, Serdar Tosun, Recep Amil, Satılmış Ertürk, Ekrem Aktaş seçildiler.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına tekrar seçilen Sadık Canseçim sonrası yaptığı açıklamada; “Kazanan Çubuktur. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek muhtarlara teşekkür etti.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Sadık Can, 8 Eylül 22023 tarihinde saat 12:25 ‘de Whatsapp üzerinden aşağıda ki şekilde bir mesaj paylaştı.

 

“Değerli Çubuklu Hemşerilerim kıymetli muhtar arkadaşlarım;

 

07 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Çubuk Muhtarlar Derneği Genel Kuruluna teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.

 

Muhtarlarımın güven ve destekleri ile ikinci kez derneğimize 2 yıl süre ile başkanlık etmek üzere görevlendirildim. 2 yıl görev süresince ben ve yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarım sizlerin destekleri ile hiçbir ayrımcılık yapmadan hizmet etmek için çalışacağız. Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.”

 

Sadık Can

Çubuk Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.

 

Bu vesile ile Çubuk Muhtarlar Derneği Başkalığına seçilen Sadık Can ve yönetimini tebrik eder, başarılar dilerim.

 

Temennim; Sadık Can ve yönetim kadrosunun hiçbir partinin rozetini takmadan, mahallelerine ve ilçe Halkına; Tarafsız ve adaletli bir hizmet sunmasıdır.

 

Böyle olduğu takdirde bizde kendilerine yardımcı oluruz...

20230907-113257-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.