Muhtara Soruşturma İzni

Muhtara Soruşturma İzni

Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı'na görevi kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Çubuk’ta pandemi sürecinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan kömür yardımı ile emeklilik maaşını teslim etmesi gereken kişiye teslim etmediği iddiasıyla Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı O.D. hakkında soruşturma açıldı.

Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı O.D. mahallede yaşayanlar tarafından kömür ve parayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

Kaymakamlık, Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı O.D hakkındaki suç duyurusu nedeniyle soruşturma izni verirken dosyanın savcılıkta olduğu öğrenildi.  

-Yardımların verilmediğini torunu ortaya çıkardı

Sokağa çıkma kısıtlamaların olduğu dönemde Hatice U. isimli yaşlı bir vatandaşın maaşının mahalle muhtarı aracılığı ile kendisine ulaştırılması için O.D.’ye verildiği ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen H.U.’ye teslim edilmedi. Torunu A. U. babaannesini ziyaretinde maaşların ve ikramiyesini alıp almadığını sorması üzerine H.U. kendisine paranın gelmediğini söyledi. Bunun üzerine A.U. yaptığı araştırmada paranın mahalle muhtarına verildiğini öğrendi. Aynı araştırmada babaannesine Büyükşehir Belediyesi ve SYDV’den de kömür yardımı yapıldığını öğrenen A.U. konuyu muhtara sordu. Muhtar, parça parça parayı öderken kömürleri Kuran Kursu’na verdiğini iddia etti.  H.U’nun yakınları konuyu yargıya taşıdı.

-Çok sayda mağdur var

Mahallede aynı konu üzerine çok sayıda mağdur olduğu öğrenilirken, kaymakamlıkta konuyla ilgili araştırma yaptı.

-Gerekçeli karar yayınlandı

Soruşturma izini için yayınlanan gerekçeli kararda isnat edilen suç ve iddialar detaylı bir şekilde ortaya konuluyor. Gerekçeli kararda sadece bir mağdurun şikayeti konu alınırken, görevini kötüye kullandığı iddialarına ilişkin somut delil ve belgeler ışında soruşturma izni verilmesine karar verildiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.