Mübaşir Tarih Oluyor

Mübaşir Tarih Oluyor

Çubuk Adliye Sarayının dijital ortama dönüştürüldüğünü belirten Çubuk Baro Temsilcisi Av. Yaşar Yılmaz, yeni yazılan yazılım ile mübaşirlerin artık tarih olacağını söyledi.

Geçen yıl yapımı tamamlanarak açılışı yapılan Çubuk Adliye Sarayında uygulamaya konulan bir çok yenilik ile Türkiye"de ilklerin yapıldığını vurgulayan Yılmaz, bunlardan birinin de yıllarca duruşma salonlarında sesleri ile davalarının başladığını bildiren mübaşirlerin tarih olacağı elektronik yazılımın olduğunu belirtti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz"ün fikir babalığını yaptığı Ankara Barosu Başkanı Vedat Asken Coşar"ın katkılarıyla Ankara da ilk defa bir adliyenin elektronik ortama geçtiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: "" Yazılımın bitme aşamasında olduğu sistem ile Türkiye de bir ilk yapılacak ve Çubuk adliyesinde artık mübaşirlerin işini bilgisayarlar yapacak. Sırası gelen davalı ve davacıları bundan sonra bilgisayar kendi otomatik olarak hem görüntüleyecek hem de sesli olarak çağıracak. Kafeterya, bekleme salonu ve duruşma salonları önlerine yerleştirilen dev ekranlar ile vatandaşlar ve avukat arkadaşlarımızda ekranlardan sırasını takip edebilecek. Artık kapı ağzında beklemek yada sıra sormak yok"" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum