Minik Zabıtalar İş başında

Minik Zabıtalar İş başında

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, uzun zamandır düşünce aşamasında olan "Çocuk Zabıta" projesini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda hayata geçirdi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi ile birlikte yapılan proje kapsamında,Çubuk ilçesindeki tüm ilköğretim okullarından 2 öğrencinin gönüllü zabıta olması sağlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında da kortej yürüyüşüne katılan çocuk zabıtalar, fahri zabıta olarak çeşitli denetimlerde yapacaklar.

Çocuk zabıtalar, Zabıta Müdürü Orhan Ünal ile birlikte Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.

Çocuklarla tek tek ilgilenen Özden, çocuk zabıtalara zabıta müdürlüğü tarafından denetimin nasıl yapıldığını, yiyecek içecek satılan yerlerde hangi kurallara uyulması gerektiği gibi konularda bilgi verileceğini belirterek, amaçlarının bu konuda duyarlılık yaratmak olduğunu kaydetti.

Çocukların özellikle okul kantinlerinin denetiminde etkin rol alacaklarını anlatan Özden, "Zaman zaman denetime çıkacak öğrenci zabıtalar kurallara uymayanları uyaracaklar. Okul etrafında açıkta satışına izin verilmeyen gıdaların satılıp satılmadığının yanı sıra okul etrafında bulunan marketlerdeki ürünlerin de kontrolünü yapabilecekler. Çocuk zabıtalar, gittikleri yerlerde gördükleri eksikleri tespit ederek Zabıta'ya ihbar da bulunabilecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.