Minik öğrenciler, kuşlar için yuva yaptı

Minik öğrenciler, kuşlar için yuva yaptı

Çubuk'ta anaokulu öğrencilerinin başlattığı "Minik Kuşlar Üşümesin, Yuvasız Kuş Kalmasın" projesi kapsamında yapılan kuş evleri ağaçlara asıldı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji Tasarım Uygulama Atölyesi ile Nezahat Onbaşı Anaokulu öğrencileri iş birliğinde başlatılan proje kapsamında, öğrencilerin yaptığı yuvalar, kuşları kışın soğuk ve yağmurdan yazın ise sıcaktan koruması amacıyla okul bahçesi ve parklara asıldı. 

Uygulama Atölyesi Koordinatörü Özgür Devrim, geçen ay başlatılan proje kapsamında öğrencilere kuş türleri, beslenme şekilleri, gelişim süreçleri, yaşam alanları hakkında tanıtım sunumu ve videoları izlettirildiğini söyleyerek, ağaçlara asılacak ahşap kuş yuvalarının zımparalama ve boyanması işleminin yaptırıldığını belirtti.

İlk etapta 15 kuş evinin öğrencilerle birlikte okul bahçesindeki ağaçlara, okulun yanındaki parka ve Cumhuriyet Mahallesi muhtarlık binasının çatısına asıldığını anlatan Devrim, "Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları kuş evleriyle kuşların kış ve yaz aylarında olumsuz havalardan etkilenmemelerini sağlayacaklar. Bugün de öğrencilerimiz atölyemizde özene bezen yaptıkları ve boyadıkları kulübeleri yerlerine asılmasına yardımcı oluyorlar. İnşallah bu uygulama tüm gençlere ve öğrencilere örnek olsun" diye konuştu.    

Nezahat Onbaşı Anaokulu Müdürü Aydın Köseoğlu da öğrencilerin çevreye ve çevre problemlerine karşı duyarlılık ve farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla böyle bir projeye başladıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan yuvaları bugün birlikte yerlerine astık. Umarım bu yuvalar, kuşlarla birlikte dolup taşacak ve öğrencilerimizde kuşları görerek sevinecekler" dedi.   

Öğrenci velileri de projeye destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.