‘Minik Kanatlar İşbaşında’ projesi

‘Minik Kanatlar İşbaşında’ projesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anaokulu ve kreş öğrencilerine yönelik ‘Minik Kanatlar İşbaşında’ projesi uygulanmaya başladı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Uygulama Atölyesi’nde 4 -5 yaş grubu anaokulu ve kreş öğrencilerine yönelik ‘Minik Kanatlar İşbaşında’ isimli uygulamalı eğitim projesi başlatıldı.

minik-kanatlar2.jpg

Havacılığı tanıtma, sevdirme ve geleceğin hava araçlarını üreten bilim insanları yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Uygulama Atölyesi Koordinatörü Özgür Devrim, eğitimlerin sonunda çocukların hayal ettikleri araçları resmetmelerini istediklerini belirtti.

minik-kanatlar3.jpg

Projenin kademeli olarak hayata geçirileceğini anlatan Devrim, uygulamalı eğitimlerin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

’’Uçmanın hangi temellerden geldiğiyle ilgili basit uygulamalar veriyoruz. Karakterlerinin bu yaş grubunda şekillendirmeleri adına ve gelecekte ki uzayda astronotlarımızın yetişmesi için temel seviyede onlara uçmanın ne demek olduğunu, doğada uçan varlıklar bunlar nasıl uçuyorlar, insanlar bu varlıkları izleyerek hangi hava ulaşım araçlarını tasarlamışlar, geliştirmişler günümüzde ki teknolojiler nelerdir, bunların eğitimini veriyoruz. Bu bilgilerin sonrasında çocuklarımızdan hayal etmelerini ve gelecekte onların hayallerinde ki hava taşıtlarını çizmelerini istiyoruz. Buna eş zamanlı olarak bir kağıt üzerinde küçük bir uçak tasarımı da gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizin, çocuklarımızın gelecekte bizde yapabiliriz, bizden de bilim insanları çıkabilir adına çalışmalar yürütülebilmesi için temel atmış oluyoruz. İlk etapta 60 öğrenci bu eğitimden geçecek. Temel seviyede onlara havacılığı sevdirmek tanıtmak adına onlarla eğlenceli çalışmalar yürütülecek.’’

Projeyi hayata geçiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretmenlerine teşekkür eden Nezahat Onbaşı Anaokulu Öğretmenlerinden Ali Dokuyan, okul öncesi çocukların okuma yazma bilmedikleri için görsel eğitimin daha çok önemli olduğunu vurguladı.

Dokuyan, ’’Çocuklarımızı bu yaşta geleceğin teknolojileri hakkında bilgilendirirsek, bunun gelecekte çocuklarımıza daha faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Sağ olsun hocalarımız hava araçlarının nelerden esinlenerek yapıldığını ve nasıl uçtuklarını göstererek öğrettiler. Şimdi de hayallerindeki hava araçlarını resmetmeye çalışıyorlar’’ dedi.  

minik-kanatlar4.jpg

Minik öğrenciler de gün boyunca öğrendiklerini hayalleriyle birleştirerek resimler yaparken, kağıttan yaptıkları uçakları uçurmanın keyfini çıkarttılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum