MHP barajın altında!

MHP barajın altında!

CHP kıl payı, MHP baraj altındaTürkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, 29 ilde toplam 1226 kişi ile birebir görüşüldü.İşte sonuç;

 Anketlerde CHP düşüşte MHP baraj altında!
Son anketten iki partili meclis çıktı

MHP barajın altında kaldı. İşte anket sonuçları...

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında açılan "kapatmama" davasının kapatılmama ile sonuçlanması ve iddianamesinde çok çarpıcı bilgilerin yer aldığı Ergenekon Davası'nın halkta nasıl bir etki yaptığını araştıran Metropol Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Şirketi"nin anketinden ilginç sonuçları çıktı.


Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, 29 ilde toplam 1226 kişi ile birebir görüşerek Türkiye"nin son gelişmelerle birlikte ortaya çıkan siyasal durumunu araştıran Metropol"ün, “AK Parti Kapatılma Davası ve Ergenekon Davası” genelinde yaptığı ankette AK Parti"nin oylarını arttığı gözlemlenirken Meclis"e 2002 seçimlerinde olduğu iki partinin gireceği sonucu çıktı.


İKİ PARTİLİ MECLİS


"Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği seçmenlerin; “kararsızlar, cevap vermeyenler ve sandığa tepki gösterenler dağıtılmaksızın” yüzde %41,9"u AK Parti"ye, %13,9"u CHP"ye ve %8,4"ü MHP"ye oy vereceği cevabını verdi. Kararsızların yüzde 12, 5 oranında çıktığı ankette, “Geçersiz oy kullanacağım” diyenlerin oranı ise; yüzde 7.2.


CHP"DE KAPATILMAMA DÜŞÜŞÜ


Bu sonuçlara göre, AK Parti'nin Haziran ayında 40.4 olan oy oranı kapatılmama kararı ile yüzde 41.9'a yükseldi. Karar açıklanmadan önceki ankette oy oranı yüzde 14,4 çıkan CHP"nin AK Parti"nin kapatılmaması ile oyları 13,9"a düştü. Oy oranı haziran ayında yüzde 7,6 olarak açıklanan MHP"nin oy oranı da 0,8 puan artarak yüzde 8,4"e yükseldi. Kapatma kararından önce 13,6 olan kararsızlar yeni ankette, 12,5"e düşerken, “Geçersiz oy kullanacağım” diyenler de yüzde 8,9"dan 7,2"ye düştü.

HAYATTAN MEMNUNİYETTE CİDDİ DÜŞÜŞ


Araştırmaya katılanların yüzde 48,4"ü hayatından memnun olduğunu belirtirken, yüzde 32,2"si ise hayatından "memnun olmadığını" belirtti. Metropoll"ün Ağustos 2007"de yüzde 70 oranında çıkan hayattan memnuniyet oranı kademeli olarak her ay düşüş gösterirken, bu rakamın bir yıl sonra Ağustos 2008"de yüzde 48,4 oranına düştüğü gözlemlendi.


Ankete katılan vatandaşların genel değerlendirmelerinden çıkan sonuca göre, halkın yüzde 58,2"si Türkiye"nin durumunun iyiye gitmediğini düşünürken, Türkiye"nin iyiye gittiğini düşünenler ise yüzde 37,2 oranında.


Halkın yüzde 34,2"si mevcut hükümetin ekonomi politikalarını başarılı, yüzde 36,9"u da orta düzeyde başarılı bulurken araştırmaya katılanların yüzde 28"i ise mevcut hükümetin ekonomi politikalarını başarısız olarak değerlendiriyor.
kaynak: habervakti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum