MEHTERAN BOSNALILARI SOKAKLARA DÖKTÜ…

MEHTERAN BOSNALILARI SOKAKLARA DÖKTÜ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının, Bosna Hersek’te verdiği konserler büyük bir ilgi ile izleniyor.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Manevi Mimarları” programına katılmak üzere Bosna Hersek’te bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı,Bosna Hersek’in çeşitli şehirlerinde unutulmaz konserlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Bosna-Hersek’teki üçüncü gününde verdiği konser ve mehter yürüyüşü ile Travniklilerin  gönlünü fethetti.

mehteran01.jpg

 -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTER TAKIMINDAN UNUTULMAZ KONSERLER

Bosna Hersek’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Fojnica ve Saraybosna konserlerinin ardından Travnik’te de Mehter Yürüyüşü yaptı ve Bosna Herseklilere unutulmaz bir konser daha verdi. 

mehteran02.jpg

Travnik Maraşal Tito Caddesi’nde başlayan yürüyüşte yüzlerce kişi Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nı izlemek için sokaklara döküldü. Yürüyüş sırasında Travnikliler mehter takımına eşlik ederek kent merkezinden Hacı Alibegova  Camisi’ne kadar yürüdüler ve yol boyunca Mehteran Takımı’nın fotoğraflarını çektiler.

mehteran03.jpg

Hacı Alibegova Camii önünde son bulan yürüyüş burada verilen  konserle bitti. Konserde Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sırası ile Ceddin Deden, Fetih, Ey Şanlı Ordu, Osmanlıyız Biz ve Türkler Geliyor marşlarını seslendirdi.

mehteran04.jpg

-DONDURUCU SOĞUKTA MEHTERAN DİNLEDİLER…

Meydanda toplanan Travnikliler ise Mehter Takımı’na dondurucu soğuğa aldırmadan alkışlarla tempo tutarak eşlik ettiler.  Konser bitiminde Mehteran üyelerinin yanına gelen Travnikliler konseri çok beğendiklerini söyleyerek Mehter Takımı’nı kutladılar ve tarihi kıyafetler içindeki mehter takımı elamanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

mehteran06.jpg

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı daha sonra 300 yıldır eğitimine kesintisiz devam eden Elçi İbrahim Paşa Medresesi’ne gelerek unutulmaz konserlerinin birini de burada verdi.

mehteran07.jpg

Mehteran Takımı bu konserde de Ordunun Duası, Tarihi Çevir, Genç Osman, Estergon Kalesi, Buna Er Meydanı Derler ve son olarak da Hücum marşlarını söylediler. Elçi İbrahim Paşa Medresesi Müftüsü Nusret Abdibegoviç verdikleri konser için Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’na çok teşekkür etti.

mehteran08.jpgmehteran11.jpgmehteran12.jpgmehteran13.jpgmehteran15.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.