Makamlar Geçicidir

Eğer yapmak istediğiniz güzel, faydalı bir hedefiniz varsa ve ona ulaşmak için çaba sarfedip ulaştığınızda huzur ve mutluluk duyuyorsanız, sadece size değil etrafınıza, çevrenizdeki insanlara, insanlığa da fayda getiriyorsa bu ve onlar da bundan mutluluk duyuyorlarsa siz gerçek anlamda başarılısınız demektir. Başarılı insanların en önemli özelliklerinden biri, işte o içlerindeki, bir şeyler bulma, üretme duygusunu kaybetmemeleridir.

 

Başarılı insanlar ne yaptıklarını çok iyi bilirler. Geriye dönüp keşke şurada şunu yapmasaydım, keşke onu değil de bunu yapsaydım diye düşünceleri yoktur. Onların “ iyi ki” leri, “keşke” lerinden fazladır. Keşke şunu yapsaydım, keşke bunu yapsaydım, bu, insanları en çok mutsuz eden şeylerden biridir. İyi ki o gün o kararı almışım, iyi ki o gün o adımı atmışım, iyi ki bu hedefi kendime belirlemişim. İşte bu düşüncelere sahip olabilmek, ne yaptığımızı tam olarak bilmekten geçer.

 

Ülkemizin en büyük problemi organizasyon. İnsanların da en büyük problemi organizasyon. Başarısız insanlar sahip oldukları yeteneklerin, güçlerin farkında olmadıkları ve belli bir hedef doğrultusunda organize edemedikleri, zamanında bir araya getiremedikleri için başarısız oluyorlar.

 

Rahmetli Adnan Kahveci"nin sık sık anlattığı bir hikaye vardı. “Yugoslavya"yı işgal eden Alman ordularından bir birlik bir dağ köyünde konaklamış. Bir hanı karargah olarak seçen Alman general, hancıyı çağırıp, “Beni tuvalete götür.” demiş. Hancı Alman generali alıp bir tarlanın orta yerine götürmüş ve “İşte tuvalet!” demiş, “Burayı kullanacaksınız.” General, handa bir tuvalet bulunmamasına ve bir tarlanın orta yerini kullanmak mecburiyetinde kalmasına çok kızıp bağırmış: “Ne biçim adamlarsınız siz! Sizde hiç organizasyon yok!” Yugoslav hancı sinirli  sinirli gülmüş: “Sayın general!” demiş, “Bizde organizasyon olsaydı zaten, şimdi ben sizin tarlanızı kullanıyor olacaktım.”

 

Başarılı insanlar iyi bahçıvanlardır. Başarılı insanların, bir başka önceliği de kararlı olmaları. Bugün hayatımızı ortaya koyduğumuz bir hedefimiz, bir gayemiz var mı? Peki niçin mi başarısız oluyoruz hala? Meşhur bir sözdür, derler ki: Hiçbir arı bir kelebeğe imrenmez. Çünkü kelebeğin ömrü kısadır, hem de bal yapmaz. Cesur olacağız, kararlı olacağız, doğru adımlar atacağız ve göreceğiz ki hedefimize ulaşacağız.

 

Başarılı insanların bir başka özelliği de risk almaktan asla kaçınmamaları. Risk almak zorundayız. Eğer risk almazsak, hayatta hiçbir şeyi başaramayız.

 

Ünlü bir iş adamımız şunları söylüyor: “Başarılı olan gençleri inceledim ve şu beş özelliği keşfettim:

1-      Hızlı karar vermek, alternatif düşünceler arasında bocalamamak.

2-      İş ve aile çevresiyle uyum içinde ve mutlu olmak.

3-      Görevlerini başarırken, dışarıdan gelen eleştiri ve yergilere aldırmamak.

4-      Konuşabildiği kadar karşısındakini de dikkatli dinlemek ve öğrenmek.

5-      Başladığı işi mutlaka bitirmek, sonuca ulaşma azminden vazgeçmemek.

 

Bize düşen sevgili dostlar, hangi işi, neyi yapıyor olursak olalım, ona her şeyimizi vermek ve onun en iyisini yapmaya çalışmak.

Yalnız her zaman en iyi olmalıyız güzel Çubuk"un güzel insanları…

Bu yazı toplam 1468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar