LİSELERARASI “AB’Yİ ÖĞRENİYORUM BİLGİ YARIŞMASI” ...

LİSELERARASI “AB’Yİ ÖĞRENİYORUM BİLGİ YARIŞMASI” ...

Yarışma sonunda ‘Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi’ birinci oldu.

     Şuayip YAMAN

“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor”  projesi kapsamında “AB’yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması” ilçe elemeleri Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmaya; Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Çubuk Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi ve Özel Çubuk Kayı Temel Lisesi olmak üzere dokuz lise katıldı.

“Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü” sorumluluğunda uygulanmaya başlanan proje kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasına, projelerden sorumlu Şube Müdürü Ali Öztürk, Şube Müdürü Ömer Mollahüseyinoğlu, Şube Müdürü Şenol Ağbaba, Şube Müdürü Akif Bulut, ortaöğretim kurum müdürleri, danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öztürk, projenin içeriği, önemi ve yapılış amacını anlattı.

Okulların oturma düzenini belirlemek üzere kura çekimi okul sözcüleri tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmanın jüri heyetinde ise; Hasan Üzüm, Mehmet Emin Öztürk, Halil Türk, İsmail Başbay ve Tayfun Öztürk yer aldılar.

Jüri üyelerinin tanıtılmasının ardından, Bakanlıkça gönderilen mühürlü soru seti, jüri başkanı tarafından katılımcıların huzurunda açıldı ve yarışma koordinasyon ekibince soruların çoğaltılması işlemi salon içerisinde, katılımcıların önünde gerçekleştirildi.

Soru çoğaltma işlemi devam ederken, katılımcılarda farkındalık oluşturmak üzere ilgili Bakanlıkça hazırlanan “AB’yi Öğreniyorum” tanıtım videolarının gösterimi yapıldı.

Moderatör tarafından yarışma kurallarının okunmasının ardından, yarışma oturumuna geçildi.

15 asıl sorunun sorulduğu birinci oturum sonunda, Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi’nin puanlarında eşitlik olması nedeniyle yedek soruların kullanıldığı ikinci oturum gerçekleştirildi.

Yapılan ikinci oturum sonrasında dereceye giren okul belirlendi.

Yarışma sonucunda;

Danışman öğretmenliğini Zuhal Aydın’ın yaptığı ve öğrenciler Enes Çelik, Burak Uncel ve Yusuf Emre Baysal oluşan Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi birinci oldu.

Danışman öğretmenliğini Kemal Doğan’ın yaptığı ve öğrenciler Ayşe Kılıç, Fatma Çağlayan ve Havvanur Erdoğan’dan oluşan Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu.

Danışman öğretmenliğini Gönül Korlas’ın yaptığı ve öğrenciler Salih Turhan, Barış Berkant Oğuz ve Hakan Beyter’den oluşan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi, 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan İl elemelerinde ilçemizi temsil edecektir.

Yarışma sonuçlarının ilanının ardından, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve danışman öğretmenlere katılım belgeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çantaları Şube Müdürü Ali Öztürk tarafından verildi.

Jüri heyeti ve yarışma koordinasyon ekibine teşekkür belgeleri, Şube Müdürü Şenol Ağbaba tarafından verildi.

Yarışma sonucunda birinci olan ve dereceye giren okullara ise belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Kültür Komisyonu üyesi ve yarışma koordinasyon ekibi başkanı Özgün Devrim tarafından verildi.

a-1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.