Kurbantepe'ye Toplum Merkezi

Kurbantepe'ye Toplum Merkezi

Çubuk Belediyesine ait Kurbantepe Sosyal Tesisleri, Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi açılmak üzere Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) tahsis edildi.

 

Atatürk Mahallesinde bulunan ve yaklaşık yedi yıl önce yapımı tamamlanan Kurbantepe Sosyal Tesislerinin o yıldan bu güne kadar kullanılmayarak atıl durduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Meclisinde alınan karar neticesinde tesisin 10 yıllığına SHÇEK"e tahsisinin yapıldığını kaydetti.  SHÇEK"le yapılan protokol neticesinde tesisin Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi  olarak kullanılacağını belirten Başkan Özden, ""Geçtiğimiz hafta SHÇEK yetkilileri ile protokolü imzaladık. İlçemizde ailelere, kadınlara  ve çocuklara yönelik önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan toplum merkezinde kadınlarımıza beceri kazandırıp, meslek edinmelerine olanak sağlanacak"" dedi

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri de  konuyla ilgili yaptıkları açıklamada amaçlarının başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm bireylerinin bilinç düzeyini bu hizmetle yükseltmeyi hedefledikleri kaydedildi. Çubuk Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Kurbantepe mevkiinde bulunan 2 katlı binanın Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi hizmet binası olması için SHÇEK"e devredildiğini ve 2010 yılı içersinde Çubuk"ta hizmet vermeye başlayacakları vurgulandı. Yetkililer burası için 2009 yılının son ayında Aile Danışma Merkezi olarak ödeneğin ayrıldığını ve Toplum Merkezinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla ile ortaklaşa olarak başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere çeşitli kurslar açacaklarını belirterek, ''Kurslarla kadınlarımıza beceri kazandırıp, meslek edinmelerine olanak sağlayacağız. Ancak asıl amacımız kadınlarımızın sosyalleşmesini sağlamak, onları ekonomik özgürlüklerine kavuşacakları meslek sahibi etmektir. Özellikle şiddete maruz kalmış kadınlar önceliklerimizdendir. Toplum Merkezi'nde ayrıca çocuklar için Kreş odası da bulunmaktadır'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.