Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ekipleri tarafından oluşturulan kurban komisyonun bu yıl da hem satıcıların, hem de alıcıların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalıştığını belirtti.

Bu yıl Kurban Bayramı'nda ilklerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Acehan, İç Anadolu'nun en büyük ve modern canlı hayvan pazarının tamamlanarak faaliyete geçtiğini ve hem bayram öncesi, hem de bayramda aralıksız hizmet vereceğini aktardı.

Zabıta, Sağlık İşleri, Temizlik İşleri ve Fen İşleri müdürlüklerinin bayram öncesi hazırlıklarını tamamladığını anlatan Acehan, "Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, bayram öncesi ve bayram süresince kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yaparak, hem ilçe halkının, hem de Ankara merkezden gelen misafirlerimizin sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmelerini sağlayacaklardır. Temizlik işleri ekiplerimiz de tüm cadde ve sokaklarda bayram temizliği yapacak." ifadelerini kullandı.

Kurban satışı ve kesimi yapılan yerlerde denetimleri arttırdıklarını aktaran Acehan, şunları kaydetti:

‘’Kurban Bayramı süresince Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tam kadro çalışacaklar. Özellikle kurbanlık kesim yerlerindeki atıkların bertaraf edilmesi için sıkı bir takip ve kontrol yapılacak. Yeni hizmete giren ve bölgemizin en büyük, en modern canlı hayvan pazarına sahibiz. Pazarda sosyal donatı alanları, kesim yeri ve kontrol noktalarıyla ekstra tedbirler alarak vatandaşlarımızın kurbanlık satışlarını ve alışlarını, güvenilir, gönül rahatlığıyla, kolay bir şekilde yapmaları sağlandı. Bununla birlikte ilçemizde 71 noktada vatandaşlarımız tarafından oluşturulan bu noktalar için 16 maddeden oluşturulan kriterlere uygun yerlere kesim izin belgesi verilmiştir."

Çevre ve halk sağlığı açısından kesim yerlerinde her türlü önlemlerin alındığını belirten Acehan, kurban kesim yerlerinde çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla iki ayrı çeşit naylon poşetlerin dağıtılacağını bildirdi.

Acehan, Kurban Bayramı'nın yaz ayına denk geldiğini ifade ederek, koku ve çevre kirliliği başta olmak üzere bayram süresince her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.