Kültürler Buluşuyor Programı

Kültürler Buluşuyor Programı

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği ‘PractiCAL’ Projesi kapsamında ilçeye gelen heyete, Türk Kültür ve Sanatını tanıtmak için ‘Kültürler Buluşuyor’ programı düzenlendi.

 

              Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Kültürler Buluşuyor’ isimli programa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, okul müdürleri ve Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projesi ‘Practice Language and Culture-PractiCAL‘ kapsamında İtalya, Romanya, Polonya, Yunanistan ile Macaristan'dan gelen heyet katıldı.

                Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-Ge ve Proje Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatörü Taner Taşçı, İtalya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Macaristan'dan gelen heyete Ankara ile Çubuk’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığını söyledi. Çubuk’a gelen heyete atölye öğretmenleri tarafından bir hafta gibi kısa bir sürede Türkçeyi öğreteceklerini kaydeden Taşçı, ’’ Biz ilçemize gelen misafirlerimize sadece Türkçe eğitimi vermeyeceğiz. Türkçe ile birlikte Türk örf, adet, gelenekleri ve Türk Sanatını da göstererek anlatacağız. Bu nedenle bu günkü programı düzenliyoruz’’ dedi.

                Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Lokman Özden de misafirlere hoş geldiniz diyerek, çalışmalarında başarılar diledi.

                Türk Mutfağının tanıtıldığı kokteyl ile başlayan program, Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Mehteran Takımının konseriyle devam etti. İlçede ilk kez bir ilköğretim okulu tarafından oluşturulan mehteran bölüğünün seslendirdiği ‘Ceddin Deden, Neslin Baban’, ‘Hücum Marşı’ ve ‘Eski Ordu Marşı’ konuklar tarafından büyük alkış alırken, cep telefonlarına ve kameralar ile konser konuklar tarafından kaydedildi.

                Uygulama Atölyesi Enstruman Yapım Atölyesi öğretmenlerinden Eyüp Başkirişcisi, Sinan Kalkan ve Erhan Mazlum tarafından Türk Sanat müziği eserleri ile Halk müziği türkülerinden oluşan repertuarıyla ile unutulmaz anlar yaşatırken, bazı parçalara konuklarda eşlik etti.  

                Yenimahalle Belediyesi Halk Oyunları ekibi Artvin, Trabzon ve Balıkesir yörelerine ait oyunları sergilerken, AB’den gelen heyet de oyunlara eşlik etti.

                Programın sonunda Başkan Özden tarafından sorulan soruları cevaplayan Yunanistan heyetinden Effie Markı, Ankara’da gerçekleştirdikleri gezilerde en çok dikkatini çekenin, şehir merkezinin temizliği olduğunu söyledi.

                Türklerin çok sıcakkanlı insanlar olduğunu ifade eden Romanya heyetinden Gaspar Eniko’da organizasyonun mükemmel olduğunu ve Çubuk’tan çok etkilendiğini kaydetti.

                İtalya heyetinden Tatiana Sperı ise, Türklerle ilk defa bu kadar yakın olduğunu belirterek, Türkiye’ye ilk defa geldiğini ve Türk Kültürünü tanımaktan çok mutlu olduğunu anlattı.

               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.