Kızılca Mahallesi Sakinleri Tapularını Aldı

Kızılca Mahallesi Sakinleri Tapularını Aldı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye tarafından 34 hektar alanda yapılan imar uygulaması sonucu 123 tapu, hak sahibiplerine törenle dağıtıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi'nde yapılan imar çalışması sonrası 123 hak sahibine arsa tapuları törenle dağıtıldı.

Çubuk Belediyesince Kızılca Mahallesi'nde yürütülen mahalle yerleşim ve gelişim imar çalışmaları tamamlandı.

Toplam 34 hektar alanda yapılan imar uygulaması sonucu bölge yapılaşmaya uygun hale getirilirken, 123 tapunun dağıtımı için tören düzenlendi.

Mahalle Konağı'ndaki törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye başkan yardımcıları Zeki Metin ve Hasan Hüseyin Karakuş ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Acehan, törende yaptığı konuşmada, Melikşah, Esenboğa, Dumlupınar ve Güldarpı mahallelerinin ardından Kızılca Mahallesi'nde de imar çalışması yapıldığını söyledi.

Göreve geldiklerinde ilk işlerinin mali disiplini sağlamak ve durdurulan imar çalışmalarını yeniden başlatmak olduğunu dile getiren Acehan, Kızılca Mahallesi'nin üniversite bölgesinde olduğunu ve bu nedenle de imar çalışmalarına ilk olarak bu bölgeden başladıklarını belirtti.

Acehan, "İmar çalışmasının ardından bugün tapuları dağıtıyoruz. Önce Dumlupınar arkasından Güldarpı, Melikşah ve Esenboğa’nın 2. etap imar çalışması tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde de Yenice'de imar çalışması askıya çıkacak." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım arazilerinde toplulaştırma çalışması yürütüldüğünü hatırlatan Acehan, imarlı alanların 3-4 kattan fazla değer kazanacağını aktardı.

Acehan, mahalle sakinlerine imar barışı kanunundan yararlanmaları tavsiyesinde bulunarak, "Hak geçmemesi için inanılmaz hassasiyet gösterdik. Arzumuz, vatandaşlarımızın resmi tapularıyla ruhsatlı inşaat yapmaları ya da arazilerini farklı şekilde değerlendirmelerini sağlamaktı." diye konuştu. 

Kızılca Mahallesi Muhtarı Orhan Gülle de imar çalışmasının tamamlanmasının ardından tapularını almanın sevincini yaşadıklarını anlatarak, "Sayın Belediye Başkanımıza şahsım ve mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum. Kızılca Mahallesi olarak ömrümüzde görmediğimiz hizmeti aldık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tapular hak sahiplerine dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.