KIZILAY’DAN ŞEHİTLERE MEVLİD-İ ŞERİF...

KIZILAY’DAN ŞEHİTLERE MEVLİD-İ ŞERİF...

Türkiye Kızılay Derneği Çubuk Şube Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için Cuma namazı öncesi Camii Kebir’de Mevlid-i Şerif okuttu. Cuma Namazı sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu.

   Şuayip YAMAN

15 Temmuz kalkışmasında tek vücut, tek yürek olarak devlete ve demokrasiye sahip çıkmak için canlarını ortaya koyan şehitler ve Kızılay şehidi Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder için Ankara ve Ankara’nın Akyurt, Çubuk, Pursaklar, Mamak, Kalecik, Keçiören ve Altındağ ilçeleri olmak üzere toplam 7 ilçenin merkez camilerinde Mevlid-i Şerif okutuldu.

 

Cuma namazı öncesi başlayan şehitlere saygı programı, namaz sonrasında ikramlarla devam etti. Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi tarafından organize edilen mevlit programını ilçelerde Kızılay şubelerinin yöneticileri ve gönüllüleri yürüttü.

 

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensubu teröristlerin gerçekleştirdiği darbe girişimi sonucu demokrasiyi savunma pahasına şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlar için Camii Kebir’de Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanlığı tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

 

İlçe halkının yoğun bir katılım gösterdiği Mevlit de şehitler için Kuran okundu ve dua edildi.

 

Camii Kebir’deki program, Cuma Namazı öncesi şehitlerimiz için Kuran Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan, birlik ve beraberlik yüklü duası ile son buldu.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif’e başta şehit aileleri olmak üzere; İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Türk Kızılay’ı Çukur ambar Şube Başkanı Uğur Sayın ve Batıkent Şube Başkanı Ertan Çopur, Çubuk İlçe Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Çubuk Platformu Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş, Çubuk Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Hikmet Oran ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Türkiye Kızılay Derneği Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde Türk halkının destan yazdığını söyledi. Vatandaşların darbecilere fırsat vermediğini belirten Koç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;  “Genel Merkezimizin “Şehitlere Saygı” programı kapsamında 15 Temmuz Terör ve Darbe Kalkışması’nda Tek Vücut, Tek Yürek olarak Devletimize ve demokrasimize sahip çıkmak için canlarını ortaya koyan Aziz şehitlerimizin ruhlarına ita fen böyle bir etkinlik düzenledik.

 

Türkiye’mizin gelişmesini istemeyen, Demokratikleşmesini baltalamaya çalışan bir grup Türkiye’de darbe çığlığı atarak darbe yapma girişiminde bulunmuştur. Bunun dışında kalan vatanını ve milletini seven ve bu değerler için canını seve seve vermeye hazır milyonlar, darbe girişiminin karşısındadır.

 

Allah’a hamd ediyoruz, Şehitler Diyarı olarak anılan ilçemiz ile birlikte Yüce Türk Milleti, İnşallah bu terör örgütüne, sadece Devletteki paralel yapıya değil, bu yapılaşmadan medet umanlara da fırsat vermeyeceğini göstermiştir.

 

Türkiye demokrasisi güçlendi. Halkımız demokrasiye bağlılık konusunda kendisini gösterdi. Bizler birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkelerine bağlı kaldıkça bunların (darbe girişimcilerinin) başarılı olmaları asla mümkün değildir. Demokrasinin yanındayız, Demokrasiden yana tavrımızı koyduk. Dün böyleydi bugün böyle, inşallah yarında böyle olacaktır.

 

O gece hepimizin hatırlamak bile istemediği elim hadiseler meydana geldi. Ama vatan sevgisiyle dolu, millet aşkıyla dolu o kadar vatanperver insan var ki, kendi meclisini bombalayacak kadar vicdanı kurumuş olanlara fırsat vermedi. Bugün bu sahiplenme duygusuyla beraber sadece ilçemizde değil hemen her meydanda ellerinde Türk bayrakları olan vatanperver insanlar (bekçiler) var. Allah bir daha öyle elim bir günü hiçbirimizi yaşatmasın.

 

Kuran okuttuğumuz ve dualarda bulunduğumuz bu büyük kahramanlar bizim için çok ağır bir bedel ödediler, canlarını, kanlarını verdiler. Gönüllerindeki iman sayesinde kurtulduk. Bu kahraman millet tankların karşısına imanla çıktı ve bu cennet ülkeyi namerde teslim etmediler. Onlar için ne yapsak, onların hakkını ödeyemeyiz.

 

Bu vesile ile 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit olan, dün (18.08.2016) de Van, Elazığ ve Bitlis de PKK’lı hainler tarafından şehit edilen, ayrıca devletimizin bekası için dünden bugüne şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar ve sağlıklı günler dilerim.

 

Buraya kadar gelerek bizleri onurlandıran katılımcılara yönetimim adına çok teşekkür eder, saygılarımı ve şükranlarımı sunarım.“ dedi.

 

Cuma namazı sonrası Camii avlusunda katılımcılara Türkiye Kızılay Derneği personeli tarafından kurulan çadır ve stant da etli pilav, tulumba tatlısı ve su ikram edildi.

 

Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç 16 Temmuz’dan bugüne yapılan faaliyetler konusunda yaptığı açıklamada, “16 Temmuz gecesi Esenboğa Havalimanı’nda battaniye, su ve bayrak dağıttık.

 

Çubuk Atatürk Parkı’nda düzenlenen ‘Demokrasi Nöbetleri’nde (13 gün) halkımızı yalnız bırakmadık ve onlara su, lokum, bisküvi, kumanya (sandviç v.b.), Ankara Şube Evi’nden çorba, pilav, Afet Sosyal İşler bölümünden (AFOV) Kızılay Sodası, kek, meyve suyu, salatalık ikramları yapıldı. Mevlana Camii de ise cemaate lokma tatlısı ikram edildi” diyerek yaptıkları faaliyetleri sıraladı.

dscn0209-vert.jpgdscn0255-vert.jpgdscn0286-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.