Kız Yurdu Kurulması İle İlgili Çalışmalar Başlatıldı.

Kız Yurdu Kurulması İle İlgili Çalışmalar Başlatıldı.

Çubuk’ta açılması planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öncesi, ilçede ihtiyaç duyulan Kız Yurdu sorununun çözülmesi için Çubuk Kaymakamlığı tarafından çalışmalar başlatıldı.

İlçede dışardan gelecek kız öğrencilerin devlete ait kalabileceği kız yurdunun bulunmadığını belirten Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı"nın girişimleri ile ilçeye bir Devlet Kız Yurdu"nun kazandırılması için çalışmalar başlatıldığını söyledi. İlk etapta yeni bir kız yurdu yapılana kadar 3 yıl süre ile Muradiye Vakfına ait 18 derslik binanın ücretsiz olarak Öğrenci Yetiştirme Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğini ifade eden Toprak, binada yapılacak tadilatların tamamlanmasının ardından 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında kız yurdu"nun ilçede hizmete gireceğini belirtti.

İki adet Yüksek Okulun bulunduğu bir ilçede en önemli ihtiyaçlardan birinin kız yurdu olduğunu vurgulayan Toprak, "" Binada teknik elemanların yapacakları incelemeler sonucu tadilat başlayacak. Çok cüzi bir masrafla tadilatın yapılması planlanan kız yurdumuz 140 kız öğrencimize hizmet verecek. Kız yurdu için yeni hizmet binası yapılana kadar burası kız öğrencilerimize hizmet edecektir"" dedi.

Toprak, yurdun hizmete girmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.