KIZ ÖĞRENCİ YURDU YARARINA KERMES

KIZ ÖĞRENCİ YURDU YARARINA KERMES

Çubuk'ta, ev kadınları tarafından Reyhan Kız Öğrenci Yurdu yararına kermes düzenlendi.

Çubuklu ev kadınları tarafından Atatürk Parkına kurulan stantta gözleme, bazlama gibi hamur işleri ile Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde sergilenen hurç, pike, nevresim, bebek takımları, yatak örtüleri, havlular, yazmalar, çeyiz, çocuk giyimi, tatlılar, yöresel yemekler, yaş pastalar ve börekler satışa sunuldu.

Kermeste satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirlerin yapımı devam eden Reyhan Kız Yurdu için harcanacağını söyleyen kermes organizasyonu sorumlusu Nesibe Çavdar, ilçelerine kazandırılacak bir eğitim yuvasına ev hanımlarının destek sağlamalarının önemine değindi.

Bu tür faaliyetlerin hanımlar arasında sosyal dayanışmayı artırdığını da vurgulayan Çavdar, "Kermesi tamamen hayırsever ev hanımlarımızın katkıları ile düzenledik. Bu kermeste ev hanımlarımız tarafından yapılan el işleri, örgüler, giyim eşyaları ve çeşitli malzemeler bulunmaktadır. Üniversite kenti olacak ilçemize ev hanımları olarak bizde bir nebze katkı sağlamak istedik. Buradan elde edilecek gelirle ilçemize okumaya gelen kız öğrencilerimizin barınacağı kız yurdunun yapımına katkı sağlayacağız" dedi

Kermese ilginin yoğun olduğunu belirten Çavdar, kermesin üç gün açık kalacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.