Yağmur YİĞİNER

Yağmur YİĞİNER

KIRMIZI PUL BİBER

Yemeklerimizi tatlandırmak için tuzla birlikte en çok kullanılan ürün olan kırmızı pul biber nasıl hazırlanır, sağlığa faydaları nelerdir hep birlikte inceleyelim.

Kırmızı Pul Biber Nasıl Yapılır?

Damak tadına bağlı olarak acılı yada acısız çeşitleri vardır. Bizim Köy Sepeti olarak bahçelerimizden topladığımız organik biberlerimiz ile acılı pul biberi için cin biberlerimizden, acısız pul biberimiz için kapya biberlerimizden kullanıyoruz. İsteğe göre orta acılı pul biberlerimiz için etli biberleri ve cin biberleri ayrı ayrı kurutarak, kuruma süreleri farklı olduğu için, karıştırıyoruz.

Biberlerimizi Nasıl Kurutuyoruz?

Bizim Köy Sepeti olarak ilkbahar ve yaz aylarında biberlerimizi güneşin verimli sıcaklığında kurutuyoruz. Geceleri biberleri çiğden ve rutubetten korumak için içeri alıyoruz.
Süs Biberlerimizi kurutmadan önce sirkeli suda yıkayıp kuruluyoruz. Ardından çekirdeklerini ve saplarını temizliyoruz. Biberlerimizin tam anlamıyla kuruması için ipe dizerken aralarında yeteri kadar boşluk bırakmalıyız.(Çok sıkışık bir şekilde dizmemeliyiz.)
Kapya biberlerimizi sirkeli suda yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra kurutmak için küçük küçük doğramalıyız. Temiz bir beze kabukları alta gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Güneşte kuruyana kadar bekletiyoruz.

Biberlerimizi güneşte kuruttuktan sonra daha sağlıklı ve daha lezzetli olması için son aşama olarak 60-70 derecede tamamen kuruyana kadar fırınlıyoruz. Böylece kırmızı biberde oluşabilecek olan aflatoksin denilen küfün oluşumu tamamen engellenmiş olur.

Gönül rahatlığı ile uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem fırında kurutma işlemidir. Yıkadığınız ve temizlediğiniz biberlerinizi 70 derecede ısıtılmış fırında kuruyana kadar, yaklaşık 5-6 saat, fırınlamanızdır.

Kuruyan Biberlerimizi Nasıl Öğütmeliyiz?
Kuruttuğumuz biberlerimizi rondo veya blender yardımıyla sağlıklı bir şekilde öğütebiliriz.
Öğütme işlemi sırasında ağzımızı ve burnumuzu dikkatli bir şekilde bez yada maske yardımıyla kapatmalıyız. Böylelikle hapşırma, öksürme ve boğazın tahriş olması gibi olayların önüne geçmiş oluruz.

Püf Nokta Son Bir Fırınlama

Öğüttüğümüz biberlerimizi son olarak önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar tekrar fırınlıyoruz. Fırınlanan biberleri bir gün süreyle havalandırıyoruz.

Pul biberlerinizi havalandırdıktan sonra cam kavanozlarda veya havası alınmış naylon torbalarda muhafaza ediniz.

Kırmızı Pul Biberin Sağlığa Faydaları

Kırmızı pul biberde B6 vitamini ve folat bulunur. Bu vitamin ve mineraller kansızlığın tedavisinde kullanılır.

Özellikle kış aylarında yaşanması muhtemel soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Metabolizmayı hızlandırır, kabızlık ve hazımsızlık gibi şikayetleri ortadan kaldırır. Bağırsak kurdu ve parazit gibi bağırsak hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.

İçerisinde bolca likopen bulunur. Likopen, prostat ve akciğer kanseri başta olmak üzere pek çok kanseri önlemeye yardımcı olur.

Vücuttaki iltihapı söktürür ve enfeksiyonu giderir.

Kırmızı pul biber dolaşım sistemine yardımcı olur. Kolestrolü düşürür, kan akışını kolaylaştırmak için damarları genişletir, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer.

Acı pul biberde bulunan kapsaisin sayesinde ağrı sinyallerinin yoğunluğu azalır. Böylece vücutta bulunan herhangi uzuv ağrısı, baş ağrısı ve migrenin tedavisine yardımcı olur.

Hücreleri korur ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Afiyet olsun.
 
Bizim Köy Sepeti
Bizim Çubuk Turşuları
İnternet Adresimiz????www.bizimkoysepeti.com
Whatsapp???? 0552 808 35 37
Sipariş için????DM&WHATSAPP
????Kardeş Hesaplarımız @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari
????Türkiye’nin her yerine kargomuz mevcuttur????

Bu yazı toplam 3428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.