Kiracının sahte senet oyununu mahkeme bozdu!

Kiracının sahte senet oyununu mahkeme bozdu!

Bundan 30 yıl kadar önce önce kiracısı oldukları gurbetçi Mehmet Yılık’ın (79) gayrimenkullerine sahte senetle haciz koyduran çifte, hem dolandırıcılıktan hem de resmi evrakta sahtecilikten hapis cezası çıktı.

Yılık’ı, çıplak fotoğraflarını çekerek Ankara Çubuk’ta sokaklara asmakla tehdit eden F. A. isimli kadın hakkında yapılan suç duyurusunda ise takipsizlik kararı verildi.

ÇUBUK'A bağlı bir köyde doğan Mehmet Yılık, 1969 yılında Almanya’ya işçi olarak göç etti. 7 çocuk babası Yılık, Almanya’da 40 yıl kadar yıl işçi olarak çalıştı. Emekli olan Yılık, eşi ile memleketi Çubuk’a döndü. Yılık, Almanya’da biriktirdiği paralarını Çubuk’ta gayrimenkule yatırdı. Daire, arsa, tarla satın alan Yılık, hakkındaki bir icra takibi şaşkına döndü. 400 bin dolarlık senedin takip alacaklısı Hatice Özüyılmaz (55) görünüyordu. Yapılan takip sonrası Yılık’ın 5 arsa, 5 daire, 3 dükkân ve 10 tarlasına haciz konuldu.

30 YIL ÖNCEKİ KİRACISI ÇIKTI
Yılık, senet alacaklısı olarak görünen Özüyılmaz’ı tanımadığını söyledi. Bu süreçte, Özüyılmaz ile birlikte hareket eden ismin İzzetin Taş olduğunu öğrendi. Taş, Yılık’ın 30 yıl önceki kiracısıydı. Yılık, icraya konu senet borcu olmadığını belirtse de sonuç alamadı ve tüm gayrimenkullerine haciz konuldu. Gayrimenkulleri satış sürecindeyken Yılık, Özüyılmaz ile eski eşi Taş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BERAAT KARARINA İTİRAZ
Özüyılmaz ve Taş hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası, yeterli delil bulunamadığı gerekçesi ile ikili hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararına Yılık’ın avukatı itiraz etti. 

İtiraz üzerine dosyaya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi baktı. Daire, 5 Mart günü yapılan ikinci celsede kararını verdi. Duruşmada son sözleri sorulan Özüyılmaz ve Taş suçlamaları kabul etmedi, esas mağdur olanın kendileri olduğunu söyledi. Mahkeme Özüyılmaz ve Taş’a dolandırıcılık suçundan 3’er yıl 4 ay hapis, 50’şer bin TL adli para cezası. Resmi belgede sahtecilik suçundan ise 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

RESİMLERİNİ ÇUBUK’TA ASARIM!

Yılık’ın yaptığı bir diğer suç duyurusu ise F. A.’ya ilişkin. Yılık, soruşturma kapsamında verdiği ifadede daha önce de F. A.’nın evine gittiğini söyledi. Yılık olay günü, parasını almak üzere F. A.’nın evine gittiğini, burada F. A.’nın kendisi ile birlikte olma teklifini kabul ettiğini söyledi. Yılık, giysilerini çıkardığı esnada F. A.’nın odaya girdiğini ve fotoğraflarını çektiğini belirtti. Yılık, F. A.’nın kendisine “Çektiğini resimlerini Çubuk ilçesine asacağım” dediğini öne sürerek F. A.’dan şikayetçi oldu. F. A. hakkında şantaj suçlaması ile yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. F. A.'nın işleme koyduğu senet ile ilgili yargılama ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.