Kazan Kent Konseyi yenilendi

Kazan Kent Konseyi yenilendi

Kazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezinde yapılan genel kurula Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bazı kurum ve kuruluşların amir ve müdürleri ile üyeler katıldı. Seçimli genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Ertürk katılımcı beledi

DEDİKODU DEĞİL İSTİŞARE YAPTIK
Kazan'ın sıkıntılarını gidermek, Kazan'a yeni bir vizyon, yeni bir misyon kazandırmak için istişare yolunu, toplantılar yapmak suretiyle tartışmayı, ortak akıl toplantılarını tercih ettiklerini kaydeden Ertürk, başkaları gibi sokakta, kahvehanelerde dedikodu üretmediklerini söyledi.
Başkan Ertürk’ün konuşmasından önemli satır başları şöyle:
“Kente bir vizyon çizdik, katılımı sağladık; şeffaflığı, saydamlığı ortaya koyduk. Daha modern ve çıtayı yükseltecek atılımları sağlamak, kalkınmak ve sürdürülebilir temel ilke ve prensipleri ortaya koymak bizim başlıca hedeflerimizden olmuştur. O yüzden bu yeni dönemde, her şey bu çatı altında konuşulabilir, konuşulabilecek. Her türlü eleştirilerin, makul ve mantıklı; insanların onur ve gururuyla oynanmadan, rencide etmeden her şeyi paylaşılabileceği yeni bir süreci de Rabbime hamdolsun ki bugün itibariyle tekrar başlatmış olacağız.”
KAZAN 10 YIL ÖNCEKİNDEN ÇOK FARKLI BİR YERDE
“Kazan'ın 10 yıl önceki tartışılan konularıyla bugün tartışılan konuları çok farklı.   50 bin nüfusu olan bu ilçede, 2 tane yarı olimpik yüzme havuzu var. Akşamları şiir dinletilerimiz var, konferanslarımız var, kongrelerimiz var ve halkımızın bilinçlendirilmesi için yapılması gereken, sosyal manada, kültürel manada her türlü etkinliğe artık ev sahipliği yapan bir Kazan var.
Salonlarında uluslararası resim çalıştaylarının, uluslararası halk kültürü sempozyumlarının yapıldığı ve spor salonlarında,  uluslararası sportif etkinliklere ev sahipliği yapan bir Kazan var.
Yeter mi? Asla yetmez. İnsan hayatının olduğu, yaşamın olduğu her yerde kaynaklar sınırlı olmasına rağmen, sınırsız ihtiyaçları karşılamak için her zaman durmadan çalışacağız. Bu sadece yerel manada, alt yapı üst yapı değil; sosyal, kültürel, ekonomik her manada atılımları yapmak için sizlerle bir olacağız, beraber olacağız.
”  
Kent Meydanındaki çalışmaların devam ettiğini ve kısa sürede biteceğini belirten Ertürk biten ve devam eden yatırımlar konusunda da kısa bilgiler verdi. Aile Yaşam merkezinin 3 bin üyeyle hınca hınç dolduğunu söyledi. Kazan Türk Hamamı, Termal Sağlık ve Kongre Merkezi, Adliye Binasının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Ertürk şunları söyledi:
KAZAN, SPORUN, KÜLTÜRÜN VE TURİZMİN BAŞKENTİ OLACAK
“Kazan bundan sonraki süreçte artık sporun, kültürün ve turizmin başkenti olacak. Bakın Gazi Üniversitesiyle ilgili önümüzde bir süreç var.  7 bin öğrencinin geleceği bir üniversite şehri olacağız. Yine Sayın Başbakanımızın açıkladığı, ,Kanal İstanbul'dan sonra, 6 milyar dolarlık dev bir yatırımla Türkiye'nin en büyük yatırımının yeni bir istihdamla Kazan'a gelecek. Yine termal suyun bulunmasıyla beraber Ankara'nın en yakın termal su merkezinin Kazan olmasıyla artık Kazan turizmde de kendini hissettirmeye başladı. Biz büyük düşüneceğiz. İyi bir gelecek için büyük düşünmeye mecburuz.”
Kazan'ı ortak akılla, istişare yaparak, tartışarak, birlik beraberlik içersinde üst seviyelere taşımak için çalışacaklarını tekrarlayan Ertürk, “Sorunlarımız yok mudur? Tabi ki vardır. Eksiklerimiz var mıdır? Elbette ki vardır. Ama eksiklerimizi ve sorunlarımızı gidermek için hiç bir art niyet beklemeksizin, hayırlı bir şekilde çıktığımız bu yolda sizlerle beraber çok daha güzel şeylere Allah'ın izniyle imza atacağız.”
BERABER YAPALIM BERABER YÖNETELİM BERABER PAYLAŞALIM
Eğitime ve gençlere her zaman tam destek verdiklerini de hatırlatan Başkan Ertürk, “Bizler bin yıllık bir geleneği olan Tuna Nehri'nde abdestini almış Viyana önlerinde namazını kılmış bir ecdadın torunları olarak kendi gençliğimizi de Allah'ın izniyle bu necip milletle beraber yetiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunlar için biz sizlerden katkı istiyoruz. Gelin beraber yapalım. Beraber yönetelim, beraber paylaşalım” şeklinde konuştu.
Ramazan-ı Şerifi de kutlayan Başkan Ertürk, “Rabbim bizlere ve devletimize, milletimize zeval vermesin” dileğinde bulundu.
Kaymakam Veysel Beyru da yaptığı konuşmada Kazan'ın  gelişimine dikkat çekerek, yapılan çalışmalara Kazan'da yaşayan 46 bin kişinin de katkı vermesi gerektiğini belirtti. Gazi Üniversitesi’nin gelmesi konusuna da kısaca değinen Beyru, Kazan’daki esnafın, işadamının konuyu sahiplenmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan seçimler sonunda Kent Konseyinin yeni başkanı Av. Hüseyin Erdal olurken, Kent Konseyi Genel sekreterliğine Gültekin Oğuz seçildi. Erdal, başkan seçilmesinden dolayı üyelere teşekkür etti.
Genel kurulda, Kent Konseyi komisyonlarına katılacak isimler de belirlendi.
Kent KOnseyi üyeleri toplantıdan önce iftar yemeğinde bir araya geldi.    
 
-- 


Hüseyin Yiğiner
0505 408 71 77
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.