KAYMAKAMLIKTAN SOSYAL PROJE

KAYMAKAMLIKTAN SOSYAL PROJE

Çubuk Kaymakamlığı Çubuk düzeyinde sosyal konulara önem veriyor. Bu konuda “Kadın Sağlığının Korunması” ile ilgili bir proje hazırlayacak

 

Şuayip YAMAN

Başkent Üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın’da konuyla ilgili olarak konferans ve seminerler verecek. Proje, Avrupa Birliği’nden hibe geldiği takdirde hayata geçecek.

Çubuk Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi’nden, Sağlık Grup Başkanlığı’nda görevli Aile Hekimi Gülay Şahin ve Sosyolog Hülya Ceylan’ın birlikte hazırladıkları “Kadın Sağlığının Korunması Projesi” kapsamında, Başkent Üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜKÇAM) ile işbirliği yapılacaktır.

Proje çalışmaları ile ilgili olarak Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya; İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Kaymakam Vekili Ömer Sait Şahin, BÜKÇAM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın, Aile Hekimi Gülay Şahin, Sosyolog Hülya Ceylan katıldı.

Prof.Dr. Ayşe Akın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çubuk’a tekrar hizmet vermek için çağrılmam beni son derece memnun etti. Aynı zaman da onore etti.

Kadın birinin anası, birinin eşi, birinin kızı, birinin kardeşidir. Bir başka ifade ile çok önemli bir konuma sahiptir. Bu nedenle kadın sağlığı çok önemli bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ayrıca kadın-erkek arasında eşitlikçi bir yapıyı geliştirip, ortak yapıyı oluşturmak da çok önemli…”

Prof. Dr Ayşe Akın’ın Türkiye’ye, Ankara’ya, Çubuk’a ve hatta tüm dünyaya yaptığı hizmetler saymakla bitmez.

Prof. Dr. Ayşe Akın, 1975-1989 yılları arasında Çubuk Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik yaptı. Hastanemiz o dönemde Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet veriyordu. Aynı zamanda da “Sosyalizasyon Bölgesi “ idi. Ayşe Akın’ın o yıllarda ilçeye başarılı hizmetleri oldu. Özellikle de çocuk ölümleri sıfıra indirgendi.

1992-1997 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Aile ve Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü yaptı.

Şu anda ise, Başkent üniversitesi Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Müdür olarak hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.