KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA...

KAYMAKAMLIK’TA BAYRAMLAŞMA...

İlçe Kaymakamlığı’nda her yıl geleneksel olarak yapılan “Bayramlaşma Töreni” eskiden olduğu gibi yine ‘Kaymakamlık Bahçesi’nde gerçekleşti.

 Şuayip YAMAN

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer konuklarla teker teker bayramlaştı, sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kurban Bayramı nedeniyle İlçe Kaymakamlığı tarafından Kaymakamlık bahçesinde; Kentteki kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatif temsilcileri ve muhtarların katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

 

Kaymakamlık Bahçesi’nde düzenlenen ve ev sahipliğini İlçe Kaymakamı Uğur Sezer’in yaptığı Bayramlaşma Töreni’ne; İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Başkan Yardımcıları Harun Olmuş ve Lokman Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Sök, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve ilçe yönetimi,  İlçe Belediyesi meclis üyeleri, MHP Çubuk İlçe Başkanlığı yönetim kurulu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, kooperatif temsilcileri, mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlar ve Kaymakamlık çalışanları katıldı.

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Bayramlaşma sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’nin huzur içinde bir kurban Bayramı geçirmesi dileğini yineleyerek, Çubuklu hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.

 

Dilerim Kurban Bayramı’ndaki o manevi atmosferi insanlarımız hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde de uygular.

 

Birbirimizi sevmemiz gerekiyor, birbirimizi anlamamız gerekiyor. Dilerim birlik ve beraberlik içinde nice yıllar geçiririz. Bayramlar, dinimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi hiç eskitmesin.

 

Çubukluların Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

 

 Bayramlar dostlukların pekiştiği, sorunların giderildiği özel günlerdir. Bu bayramı da fırsata dönüştürerek, küskünlüklerin ortadan kalktığı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı bir gün olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirerek kutlamalıyız.


Artık bu ülkede iç ve dış barış sağlansın; Köylü tarla- tapanıyla rahatça uğraşsın. Ailelerde huzur ve güven ortamı oluşsun. Herkesin işi gücü olsun.

 

Tüm Türkiye; Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürsün istiyorum... diyerek sözlerini noktaladı

 

Çubuk İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise Çubuk halkının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Belediye olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bir bayram geçirmesi için bütün önlemleri aldık. İnşallah halkımız kazasız - belasız bir bayram geçirir.

 

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun.

 

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum.

 

Çubuk halkının ve tüm Türkiye’mizin barış ve huzur içinde bir bayram geçirmesini Yüce Allah’tan diliyorum dedi. 

 

“Çubuk Şehitlik Anıtı “ Ziyareti...

 

Kaymakamlıktaki Bayramlaşmanın ardından İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve beraberindeki ilçe protokolü tarafından, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Paşa Mezarlığı arkasındaki ‘Çubuk Şehitlik Anıtı” ziyaret edildi.

 

Şehitlikte saygı duruşunun ardından Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Bayram Mumcu tarafından Kur’an Tilaveti okundu.

 

Ardından İlçe Müftü Vekili Faruk Taşçı tarafından tüm şehitlerimiz için dua okundu.

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Şehitlikte yaptığı açıklamada, Milletimizin huzur ve güvenliği için  kanlarını ve canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz vardır.

 

Ülkede rahat, huzur ve güven içerisinde bir şekilde yaşanıp, bayram kutlanıyorsa bunu kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Allah şehit ve gazilerimizden razı olsun. Buradan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunar, yaşayan gazilerimize ise sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam dilerim.

 

Bu milletin birlik ve beraberliğini sürdürmek ve ilelebet devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar kılmak uğruna hayatını seve seve feda eden, bu toprakları bizlere vatan eyleyen bütün şehitlerimizden Rabbim razı olsun.

 

Ebediyete intikal eden gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün aramızda bulunan kahraman gazilerimize milletçe şükran borçluyuz, Allah onlardan razı olsun. Dedi.

 

“Abidin Yılmaz Huzurevi”  Ziyareti...

 

‘İlçe Şehitliği” ziyaretinin ardından da ilçe merkezinde faaliyet gösteren Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi  sakinleri ziyaret edildi.

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve beraberindeki heyet huzur evi sakinleri ile teker teker bayramlaştı. Onlara çeşitli hediyeler takdim ettiler, sorunlarını dinlediler.

 

İlçe Kaymakamı Sezer, Huzur evi Müdüründen aldığı bilgiler doğrultusunda çalışmalara hız vereceklerini, bu doğrultuda sorunlara çözüm bulacaklarını ifade etti.  

 

Huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, burada yaptığı açıklamada, Sizleri böyle mutlu görebilmek bizim için en büyük sevinç kaynağı. Dualarınızı alalım istedik. Hayır, duanızı üzerimizden eksik etmeyiniz. Bizler size hizmet etmek için her zaman hazırız. Her yaşın ayrı güzellikleri var. Bu yaşları görmek de bir nimettir.

 

Devletimiz sosyal politikalarla yaşlılarımızın her zaman yanındadır. Onların sorunlarını kendi sorunu olarak görüyor. Ve elindeki tüm imkânları seferber ediyor.

 

Bugün yaşlılarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beni ve beraberimdekileri içtenlikle çok samimi bir şekilde karşıladılar.

 

Bir gün bizde yaşlanacağız. Unutmamalıyız ki; Ne ekersek onu biçeriz.”

 

Huzurevini protokolle birlikte ziyaret eden İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, huzurevinde kalanlara mutlu bir bayram dileyerek "Sizler yalnız değilsiniz, Çubuk Belediyesi her zaman yanınızda. Biz de her ihtiyaç duyduğunuzda sizlere desteğe hazırız" dedi.

 

Huzurevi tarafından ziyaretçilere yemek ikram edildi. Yemekte sohbet edildi.

 

Kaymakam ve beraberindeki heyetin bayramlaşma amacıyla kendilerini ziyaret etmelerinden son derece mutlu olan Huzurevi sakinlerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

 

Huzurevi sakinleri, kendilerini ziyaret eden Çubuk Kaymakamı ve berberindeki heyete teşekkür ettiler.

 

Bir huzurevi sakini, ziyaretin çok önemli olduğunu belirterek, Allah sizlerden razı olsun, gelip gittikçe bize moral veriyorsunuz. Bizleri sevindiriyorsunuz. Allah da sizleri sevindirsin dedi.

 

Ziyaretten son derece mutlu olduklarını ifade Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk ise Bayram günlerinde yaşlıların hatırlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, Yaşlılarımız bir kaç gün değil her gün hatırlanmak istiyorlar.

 

İlçe protokolünün böylesine özel günlerde huzurevlerini ziyaret etmeleri çok önemli. Onları ziyaret ederek, onları sahipsiz bırakmadığınızı göstermemiz gerekir. Devlet büyüklerinin ziyaretleri ise çok anlamlı. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacak dedi.

 

Bir huzurevi sakiniBurada bakımımız son derece iyi. Bizlere sahip çıktılar. Gençler bu zamanların kıymetini iyi bilsinler.

 

Bizler en azından emekliyiz ve devlet güvencemiz var. Sizler de okuyup, çalışıp bir şekilde kendinizi kurtarın.

 

Bizler bu kuruma zoraki değil kendi isteğimiz ile geldik. Ben bir taşra ilçesinden geldim ve birkaç yıldır buradayım. Burada gördüğümüz bakım sadece barınak olarak değil aynı zamanda sağlık açısından da önemli diye konuştu.

 

Süleyman Demirel Huzurevi’ n de Bayramlaşma...

 

Bayramlaşmanın son durağı Süleyman Demirel Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon

Merkezi idi.

 idi.

İlçe Kaymakamı ve beraberindeki heyet buradaki huzurevi sakinleri ile de teker teker bayramlaştı, hediyeler takdim ettiler. Onlarla sohbet ettiler. Sorunlarını dinlediler. 

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, burada yaptığı açıklamada, Toplum olarak en önemli özelliğimiz büyüklerimize verdiğimiz değerdir. Büyüklerimizin dualarını almak benim için son derece önemlidir. Yaşlılar baş tacımızdır. Yaşlılarımızı sadece bir günlüğüne değil, bir ömür saygımız vardır. Baş tacımız olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek en temel insani görevimizdir.

 

Yazarın Özel Notu:

 

Barış, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve huzur dolu bir ülke ümidiyle “Kurban Bayramınız”        mübarek olsun. Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.

 

Her gününüzün bayram coşkusu ve mutluluğu içinde sevdiklerinizle birlikte geçmesini diler; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Bayramın sizin, milletimiz ve ülkemiz için huzur, barış ve mutluluğa vesile olmasını temenni ederim...

kaymakamlik01-vert1.jpgsehitlik1-vert2.jpghuzurevleri01-vert3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.