KAYMAKAMLIK “KARAGÖL ESKRİM TURNUVASI” SONA ERDİ

KAYMAKAMLIK “KARAGÖL ESKRİM TURNUVASI” SONA ERDİ

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen Kaymakamlık “Karagöl Eskrim Turnuvası” bugün de birbirinden zevkli ve heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

                                                                                              Şuayip YAMAN

                                                                             

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen Kaymakamlık “Karagöl Eskrim Turnuvası” bugün de birbirinden zevkli ve heyecanlı müsabakalara sahne oldu.

 Bayanlar ve Erkekler Epe dalında yapılan müsabakalarda:

 

BAYANLAR EPE DALINDA:

 

  1. Pınar Köksal  - ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi),
  2. Begüm Ataker -AESK (Ankara Eskrim Spor Kulübü)

      3.    İpek Akşin      - AESK (Ankara Eskrim Petlanton Spor Kulübü)

      3.    Günseli Deniz Bozdemir – AESK (Ankara Eskrim Spor Kulübü)

Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere madalyaları Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Av. Yaşar Akşin tarafından verildi.

eskrim12.jpg

 “ÇUBUK PENTATLON YAPILABİLİR”

İkisi erkek üç çocuğunun “Kaymakamlık Karagöl Eskrim Turnuvası’na katılması münasebetiyle ailece Çubuk’a geldiğini belirten Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Av. Yaşar AKŞİN,  Çubuk’un hem sporcu potansiyeli hem de tesis kurmaya müsait  olanaklarının, pentatlon branşı için çok uygun olduğunu ve Çubuk’ta pentatlon yapılabilir bir kent olarak görmek istediklerini belirtti.

Bu doğrultuda Çubuk’taki yerel yönetim ve kaymakamlık destek verirse Koşu-Atış (havalı tabanca), Yüzme ve eskrim müsabakaları düzenleyebiliriz.
 

“MODERN PENTATLON ÇUBUK’TA DA ZİRVE YAPABİLİR”

Başkan Av. Yaşar Akşin, Modern Pentatlon yapan sporcuların diğer branşlarda da başarılar gösterdiğini, geçlerimize ve çocuklarımıza kazandırılması gereken bir spor dalı olduğunu belirtti. Ve iyi ki Çubuk’a gelmişim” dedi.
 
Ayrıca, Çubuk İlçesinde düzenlenecek bir şampiyona için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Akşin, “bu tür organizasyonlara destek vermekten büyük mutluluk duyarız. Federasyonumuzun kapıları her zaman açık.”

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Av. Yaşar Akşin, “Bu doğrultuda ilçe müdürlüğümüzden ve yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Talep olursa bu konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde değerlendirmek üzere sunacağız” dedi.


Çubuk’ta, Yaz ayları ile birlikte binicilik hariç diğer Pentatlon müsabakalarının yapılabileceğinin altını çizen Akşin, Yüzme Melikşah Yüzme Havuzu’nda, Koşu Çubuk Şehir Stadı’nda, atış (havalı tabanca) ise vadilerde yapılabilir. Bu konularla ilgili program yapmaktan zevk duyarız. Belediye ve kaymakamlıktan destek ve katkı alırsak yapacağımız organizasyonlarla Çubuk İlçesini festivale çeviririz.

İskenderun’da bir Pentatlon yaptık. Şimdi orada uluslar arası bir etkinlik düzenleyeceğiz.

Yine Bursa’da yerel yönetim böyle bir organizasyonu destekliyor   

Çankırı’da da böyle bir etkinlik düzenleyeceğiz. Yerel anlamda destek var.

Çubuk İlçesinin spor kompleksi, tesisleşme ve doğal güzellikler yönünden doğallığı muhteşem. Böyle bir yerin atıl olmasına bir anlam veremiyorum.

“İlçede bir spor şampiyonası düzenlemek istiyoruz” dediğinizde en az 7-8 ülkeden sporcu getiririz.

“Çubuk’ta Pentatlon Kupası Çubuk Turnuvası” düzenlenebilir. Okullar kapandığında 500 sporcuyu Çubuk’a getiririz. Sporcular yurtlarda, pansiyonlarda kalır. Organizasyon bir hafta devam eder. 2 gün müsabaka yaparız bir gün Çubuk’un görülecek, gezilecek yerlerine turlar düzenleriz. Bu suretle de ilçenin tanıtımını yapmış oluruz. Çubuk’u bir çeşit festivale çeviririz.

Ankara’da böyle yerler yok sayılacak kadar az. Oysa Çubuk bu yönden zengin.. Ankara’da bir organizasyon yaptığımızda turistler Ankara Kalesi’nde yemek yiyor. Nevşehir’e konaklamaya gidiyorlar. Oysa Çubuk’ta her şey var ve müsait....


Çubuk’un modern pentatlonda merkez kent olması için çok uygun bir zemine sahip olduğunu, gençlerin hevesli ve heyecanlı olduğunu gözlemlediğini ifade eden Akşin;  Ayrıca sporcu kamp eğitim merkezi ve diğer tesislerin yapıldığında, binicilik (20 atla engel atlama)  hariç, yüzme, atletizm (koşu ve atış) ve eskrim dalları olmak üzere, toplam 3 branşı kapsayan Modern Pentatlon branşı için Çubuk İlçesinin de bütün olanaklara sahip olduğunu dile getirdi.
 
Akşin, “Bu memleket bizim her türlü her türlü organizasyon desteği vermeye hazırız” dedi.

 

ERKEKLER EPE DALINDA:

 

  1. Emir Sendut - ÇOSKUNÖZ  (Bursa Coşkun Öz Spor Kulübü),
  2. Güray  Sır     - ÇOŞKUNÖZ, (Bursa Coşkun Öz Spor Kulübü)
  3. Kenan Aliyev  - ODTÜ, (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
  1. Aklim Taşgın - Ankara Ferdi.

Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere madalyaları Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü M. Engin Çelenk tarafından verildi.

eskrim11.jpg

Sporcu, antrenör, hakem, kulüp başkanı, organizatör ve seyirci olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür eden Çubuk Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü M. Engin Çelenk, “Turnuvalara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

eskrim01-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.