Kaymakamdan Mesire Alanlarındaki Kirliliğe Tepki

Kaymakamdan Mesire Alanlarındaki Kirliliğe Tepki

Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, Çubuk Doğa Sevenler Derneği tarafından yapılan ormanlık, piknik ve mesire alanlarındaki çevre kirliliği ihbarı üzerine bölgede incelemelerde bulundu.

Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, Çubuk Doğa Sevenler Derneği tarafından yapılan ormanlık, piknik ve mesire alanlarındaki çevre kirliliği ihbarı üzerine bölgede incelemelerde bulundu.

Başkentin doğal güzelliklerinin bulunduğu en önemli ilçelerinden biri olan Çubuk’ta, yaylara, ormanlık alanlar ve dere kenarları piknikçilerin ve bazı duyarsız vatandaşlar tarafından çevre kirliliğine maruz kalıyor. 

Karagöl Tabiat Parkının da bulunduğu ilçenin ormanlık alanlarında özellikle hafta sonları piknik yapmak üzere giden insanların, geri dönüşlerinde atıklarını gelişi güzel bırakmaları, yön levhaları ve çöp bidonlarına rast gele ateş etmeleri tepki ile karşılanıyor.

Çubuk Doğa Sevenler Derneği Başkanı Halil Basri Uluğ ve dernek üyeleri tarafından ilçenin kuzeyinde bulunan yaylalar, dereler ve ormanlık alanlarda görülen çevre kirliliği ihbarı üzerine Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, bölgede incelemelerde bulundu.

Çubuk Doğa Sevenler Derneği üyeleriyle bölgeye giden Kaymakam Sezer, olay yerinde yaptığı incelemede çevre kirliliğine neden olan maddelerin piknikçilerin ve duyarsız mahalle sakinlerinin atığı olduğunu belirledi.

Doğal güzelliklerin kirletilmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden Sezer, ‘’Burası gerçekten cennetten bir köşe gibi doğal güzellikleri olan yerlerimiz. Bu güzel tabiatın kirletilmemesi için duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle daha ciddi tedbirler alacağız. Bölgede kontrollerimiz daha çok artacak. Tüm bu bölgede yaşan vatandaşlarımızın da bilinçli olması lazım’’ dedi.  

Vatandaşların çamlara ve yeşillik alanlara rastgele ataş yakarak zarar vermesine isyan eden Kaymakam Sezer, ‘’Bunlar çok hoş hadiseler değil. Acımadan çamların gövdelerine zarar vermişler.  Ha bir canlıya zarar vermişsin ha bu güzel ağaçlara zarar vermişsin. Çok üzücü bir manzarayla karşılaştık’’ ifadesini kullandı.

Çevreye hoyratça zarar verenlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Uluğ ise, ‘’Sağ olsun Kaymakamımız çevreye karşı çok duyarlı. Çevreye rastgele atılan atıklar ile piknik sonrası yanan ateşi söndürmeyenleri, yediklerinin atıklarını oturdukları yerlerden temizlemeden bırakanların oluşturduğu manzarayı görünce çok üzüldü. İlçemizin doğal güzelliklerini verdikleri zararlarla hor kullanan ve kirleten insanlara karşı gerekli yasal işlemlerin yapması konusunda görevlilere talimatlarını verdiler’’ diye konuştu.

İlçemizdeki doğal güzelliklerin farkına varılması gerektiğini işaret eden Uluğ, ‘’Atıklar, sağlık yönünden tehlike oluşturduğu gibi, ormandaki canlıların da yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Doğada uzun yıllar erimeyen atıklar ile sıcak havalarda mercek görevi gören cam şişelerin de tehlikelerini iyi düşünmek gerekiyor’’ dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum