Katledilen Nazmiye Koyuncu’nun davası ertelendi

Katledilen Nazmiye Koyuncu’nun davası ertelendi

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde 31 Aralık 2019’da Nazmiye Koyuncu’yu katleden Ramazan Dirgen’in “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal

Nazmiye Koyuncu’yu katleden Ramazan Dirgen’in yargılandığı dava 3 Mayıs’a ertelendi.

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde 31 Aralık 2019’da Nazmiye Koyuncu’yu katleden Ramazan Dirgen’in “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşması Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ramazan Dingen tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Koyuncu’nun ailesinin yanı sıra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da davayı takip etmek için duruşmaya katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Avukat Zehra Demirci Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına davaya katılma talebinde bulundu.

DAVA 3 MAYIS’A ERTELENDİ

Ardından söz alan Nazmiye Koyuncu’nun avukatı Gülsüm Serttaş, sanığın cezalandırılmasını talep etti. İddia makamı ise sanığın üzerine atılı suçları işlediği yönünde görüş bildirerek cezalandırılmasını istedi. Bunun üzerine sanık avukatı ise yazılı beyanda bulunmak için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi. 

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Nazmiye Koyuncu 31 Aralık 2019 tarihinde 40 günlük bebeğinin yanında katledilmiş halde bulunmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında Nazmiye Koyuncu’nun evli olduğu erkek ve ailesi gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından ise serbest bırakılmıştı. Devam eden soruşturmada Koyuncu’nun  Ramazan Dirgen’in katlettiği ortaya çıkmış, bunun üzerine fail tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.