Karagöl’e Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Karagöl’e Doğa Yürüyüşü Yapılacak

Çubuk’ta doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla ’’Haydi Doğa Yürüyüşüne Karagöl’e’’ sloganıyla doğa yürüyüşü yapılacak.

           Çubuk Kaymakamlığı, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Extway Doğa Sporları tarafından organize edilecek yürüyüş, 27 Kasım 2011 Pazar günü Yaylak Köyünden başlayacak, Karagöl’de bitecek ve yaklaşık 7,5 kilometrelik parkuru kapsayacak.

Doğa yürüyüşüne ilçe halkının, kaymakamlığın, belediyenin, milli eğitimin ve esnafın destek verdiğini belirten Doğa Yürüyüşü Rehberi Yaşar Baş, ’’Gerçekten biz bu yürüyüşü çok önemsiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden beye proje hakkında bilgi verdiğimizde, her türlü desteği vereceğini ve bizzat katılacağını söylemesi bizi çok memnun etti. İlçede böyle bir doğa yürüyüşüne tüm kurumların bir bütün olarak sahiplenmesi ve destek vermesi çok memnun verici. 27 Kasım Pazar günü saat 09: 00’da Belediye önünden otobüslerle hareket edilecek ve Yaylak köyünden başlayıp yaklaşık 7,5 kilometre uzaklıktaki Karagöl’de tamamlanacak doğa yürüyüşüne ilçe halkından ve eğitim kuruluşlarından büyük katılım bekliyoruz. ’’Haydi Doğa Yürüyüşüne Karagöl’e’’ sloganıyla yapılacak etkinlik kapsamında yaklaşık 7,5 kilometrelik yürüyüşün sonunda Karagöl piknik alanında vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılacak. Etkinlik çeşitli ikramların yanında ateş etrafında verilecek mini konserin ardından sona erecek. Yürüyüş başlangıcında ise uzman ekiplerimiz tarafından yürüyüş ve doğa hakkında bilgi verilecek ” dedi.

Yürüyüşe katılacakların hazırlıklı gelmesi konusunda da uyaran Doğa Yürüyüşü Rehberi Baş, ’’Bizimle doğada yürüyüşten önce vereceğimiz bazı bilgiler ve hazırlık konusunda isteklerimiz var. Bu istekler katılımcılara daha zevkli ve güvenli yürüyüş imkanı sağlayacaktır. Bunlar, bot veya yürüyüş ayakkabısı, mevsim koşullarına uygun giysiler, uzun kollu polar tişört ve pantolon, çorap, uygun özelliklerde iç giysi ve yedekleri, rüzgar geçirmeyen mont ya da kaban, bere, eldiven ve tozluk’’ diye konuştu

Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe katılanlar, sağlık için yürüyüş yaparken aynı zamanda da bölgenin tarihi, kültürel ile eşsiz doğal dokusunu ve güzelliklerini görme fırsatı yakalayıp, bol bol fotoğraf çeke bileceklerini anlatan Doğa Yürüyüşü Rehberi Baş, katılmak isteyenlerin bir an önce Çubuk Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmalarını da istedi.



Hüseyin Yiğiner
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.